Ünver: Meslektaslarimizin Tahsilât Sorununa Çözüm Geldi

Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirlerin defter tuttugu isletmelerde yasadigi tahsilât sorunu tarihe karisiyor. Muhasebeciler isini yaptigi müsterilerinden ücretlerini otomatik olarak tahsil edebilecek.

Ünver: Meslektaslarimizin Tahsilât Sorununa Çözüm Geldi

TÜRMOB(Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müsavirler ve Yeminli Mali Müsavirler Odalari Birligi), 90 bin üyesinin müsterilerinden ücretlerini otomatik tahsilat yapabilecegi bir yazilim programi gelistirdi.
Karaman SMMM Odasi Sekreteri Sayin Cengiz Ünver, Müsterilerinin farkina varmadan birçok sorununu çözdüklerini ama ücretleri tahsil etme asamasinda zorluk yasadiklarini ifade etti.
Tahsilat, haksiz rekabet ve ücretin meslegin birinci sorunu oldugunu, bu sorunlarla ilgili yeni bir yazilim programini TÜRMOB’un gelistirerek Genel Kurulda kabul edildigini, müsterilerinden meslek mensubunun ücret ve isi birakma sartlariyla ilgili yazilim programini kullanarak otomatikman sözlesme tanzim edilecegini program üzerinden bankalara aktarilacagi ve tahsilatlarin gerçeklestirilecegini söyledi.
Ücretini ödemeyen müsterilerinin islerini meslek mensubunun disiplin yönetmeligi geregi isine devam edemeyeceklerini, beyannamelerini veremeyeceklerini, bir baska meslektasinda beyannamelerini veremeyecegini, Müsterilerin ve isletmelerin yüksek cezalarla karsi karsiya gelip magdur olmamalari için meslektaslarin ücretlerinin ödenmesi hususunda hassas davranmalari konusunda bilgilendirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284