Ürettikleri Ürünlerle Engelleri Ortadan Kaldırıyorlar

Vali Süleyman Tapsız, el becerilerinin geliştirilmesi yanında doğa ve hayvan sevgisinin kazandırılması amacıyla Karaman Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde, eğitimlerini sürdüren zihinsel engelli öğrencileri Valilik Konağında misafir etti.

Ürettikleri Ürünlerle Engelleri Ortadan Kaldırıyorlar

El emeği, göz nuru yaptıkları ahşaptan yapılmış kuş yuvalarını Valilik Konağı bahçesinin farklı köşelerine yerleştiren öğrencilerle sohbet ederek yaptıkları ürünler hakkında bilgiler alan Vali Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız, konağın bahçesinde gönüllerince eğlenen öğrencilerle tek tek ve yakından ilgilenerek onlarla hoşça vakit geçirdiler. Öğrencilerin kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı oldukça mutlu oldukları gözlenen Vali Tapsız ve eşi, konağın bahçesinde öğrencilerin keyiflerine ve mutluluklarına ortak olarak onlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Zihinsel engelli öğrenciler, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde oluşturulan atölyelerde verilen eğitimlerin sonucunda ahşaptan evler, kuş yuvaları, kağnılar, uçaklar, tablolar, oyuncaklar gibi birbirinden güzel ahşap ürünler yapmayı öğreniyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284