Usta Gazeteci Ahmet Tek’in Anlatımıyla Haber Konuşuldu

İlimizde doğup büyüyen ve daha sonraları yaşamını kazanmak için Ankara’ya yerleşip Anadolu Ajansı’ndan emekli olan Ahmet Tek Mevlana Kalkınma Ajansı projesi kapsamında ilimizde görev yapan yazılı ve görsel medya temsilcileriyle bir araya geldi. 

Usta Gazeteci Ahmet Tek’in Anlatımıyla Haber Konuşuldu

19 Mart Salı günü yemekle başlayan toplantıda Ahmet Tek zamanla gelişen teknolojiyle birlikte büyümeye çalışan yerel medyanın analinizi yaptı. Habercilik hakkında gençlere haber yazma ve araştırma konusunda bilgiler veren Tek bir internet sitesi kurup kopyala yapıştır haberciliği ile bu mesleğin yapılamayacağını söyledi. 
Tek; “Muhabirlik bir uzmanlıktır. Biliyorum ki hepiniz zor şartlar altında çalışmak zorundasınız.  Az bir maaşla çok zor şartlarda çalıştığınızı biliyorum. İşinizi aşkla yaparak bu işe gönül vermeniz gerekiyor. Karaman basınında gördüğüm birçok eksiklikleri dile getirmek istiyorum. Yıllarca olayları yakından takip etmeyen ve oturduğu yerden haber yazmaya çalışan arkadaşlar gördük. Her şeyin bir uzmanlığı var bu konuda da uzman olmak için her şeyi adım adım takip etmeniz ve iyi bir gözlemci olmanız gerekiyor. Haberler olay yerine gidilerek incelenmeli ve yakından takip edilmelidir. Yaptıklarımızın bizleri olumsuz etkilememesi adına kendimizi geliştirmeli ve yenilikleri yakından takip etmeliyiz. Sizler gelişirseniz, dünya değişir. Her şeyin bir haber olduğu unutulmamalıdır. Burada yaptığım eleştirilerim sizin daha iyi yerlerde olabilmeniz Beni ağırladığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi. 


 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2019, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284