Üvey de Olsa Tek Evladini Kara Elmas’a Kurban Veren Anne: “Ne Olurdu Bir Dilim Ekmegini Disarida Yeseydi”

Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Güneyyürt beldesindeki maden kazasinda hayatini kaybeden Isa Gözbasi’nin üvey annesi Nazmiye Gözbasi, mahkemede tutuklanan 5 kisinin cezalarini çekmelerini istedi.

Üvey de Olsa Tek Evladini Kara Elmas’a Kurban Veren Anne: “Ne Olurdu Bir Dilim Ekmegini Disarida Yeseydi”

Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesindeki bir kömür madeninde su baskini sonucunda meydana gelen maden kazasinda 18 isçi mahsur kalmis, çalismalarin 10’uncu gününde çikarilan Kerim Haznedar (32) ile 7 aylikken çocuklari olmadigi için halasi Nazmiye Gözbasi’na (61) evlatlik olarak verilen Isa Gözbasi’nin (23) cansiz bedeni gözyaslari arasinda topraga verilmisti. Geçtigimiz günlerde madeni isleten firmanin sahibi Saffet Uyar ile birlikte gözaltina alinan 8 kisi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmis, Uyar ile 4 kisi tutuklanmis, 3 kisi de adli kontrol karariyla serbest birakilmisti. Dua etmek için üvey oglunun mezarini ziyaret eden anne Nazmiye Gözbasi, suçlularin cezasini çekmesini istedi. Yemek molasinin maden içerisinde alinmasi zorunluluguna tepki gösteren Nazmiye Gözbasi, “Ne olurdu bir dilim ekmegi disarida yeseydi. 8 saat o pis havanin içinde yatip, yazik degil miydi bu yavrulara. Bunlar insan degil miydi gülüm? Bir dilim ekmegin basinda bak ne oldu. Onlarin tutuklanip derhal cezalandirilmasini isterim. Eger ocak sahibinde insaf olsaydi o yavrularin kömür karasiyla ekmek yemesine izin vermezdi” dedi.
“BENIM YAVRUM DAHA MINICIK BIR ÇIÇEKTI”
Acili anne Gözbasi, "Ömür boyu hapis versinler. Bak benim yavrum ömür boyu çikmaz yere gitti. Ömür boyu çikmasinlar. Ömür boyu onlar da vicdan azabi çeksin. Benim yavrum daha minicik çiçekti, bir tomurcuk güldü. Ardinda keske bir gül olsaydi da elime alip söyle bir koklasaydim. Benim ocagim söndürüldü. Benim yuvam yikildi. Bu adamin gözü görmez. Bir yere gidemem gelemem. Evimin önünde oglumun motoru var, elim kolum bagli. Biz körkütük kaldik. Yuvada bir kus kaldi iste. Bizim gidecek gelecek bir imkanimiz kalmadi. Bir çaremiz kalmadi. Bizim degnegimiz buydu, uçtu. Ömür boyu hapislerde çürümesini isterim. Yalan dünyaya çikip da dünya gözü görmesinler” seklinde konustu.
"ALLAH ASKERDE BAGISLADI, MADENDE ÖLDÜ"
Nazmiye Gözbasi, “Insallah saniyla söhretiyle çikti, sanli bayraga sarildi. Bunun askerligi de o kadar zor geçmisti. Diyarbakir Hani’de nelerle karsilasmisti. Rabbim bana orada verdi, burada ayirdi. Insallah ahirette beraber olmasini nasip kismet etsin. Rabbim insallah yavruma en yüksek rütbelerden rütbeler vermistir. 7’nci basamaktan sehitligini beklerim” ifadelerini kullandi.
"MÜHENDIS GELMEDEN TEHLIKEYI SAKLARLARDI"
Oglunun çalistigi madenin tehlikeli bölgelerinin kontrollerde saklandigini söyleyen anne Gözbasi, “Mesela bu yavru gelir bana anlatirdi. Tehlikeli yeri mühendis gelecek diye kapatirlarmis. Mühendis gelince orayi göstermeyip, gidince açarak orada çalismaya devam ederlermis. Benim yavrum bunlari kendisi anlatti. Bu göçük yerlere bizim yavrularimizi salarlarmis. Bizim yavrularimiza yazik degil miydi? Bunlar da, onlar da 9 ayda dünyaya geldi. Neymis bunlar fakir çocugu, bunlari devamli ezelim eritelim. Bunlarin amaci bu degil miydi?” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284