Üyesi Oldugumuz Tikon’un 1. Olagan Genel Kurulu Yapildi

RATIG-FED, IMEF ve TIMEF’in bir araya gelmesiyle olusan ve “ÇOK SES, TEK NEFES” sloganindan yola çikan kisa adi TIKON olan Tüm Iletisim Konfederasyonu 1. Olagan Genel Kurulu Ankara Rixos Otel’de yapildi.

Üyesi Oldugumuz Tikon’un 1. Olagan Genel Kurulu Yapildi

Ülkemiz genelinde yayin yapan gazete, radyo, televizyon ve internet medyasi temsilcilerinin katildigi TIMEF 1. Olagan Genel Kurulu’nda medya temsilcilerini AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Ali Sahin, CHP Genel Baskan Yardimcisi Nihat Matkap, MHP Genel Baskan Yardimcisi Semih Yalçin ve Basin Ilan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay yalniz birakmadilar.
Yapilan genel kurul sonrasinda TIKON Baskanligina getirilen Ayse Seyda Açikkol’un tesekkür ve hosgeldiniz konusmasiyla baslayan genel kurul yemeginde zor sartlar altinda yayincilik faaliyetlerini sürdürmeye çalisan yayincilar için önümüzdeki yil daha önce ücretsiz yayinlanan kamu spotlarinin ücret karsiliginda yayinlanmasi için bir çalisma yapildigi müjdesi verildi.
TIKON Genel Baskani Açikkol konusmasinda “Kar-kis demeden buraya gelen ve bu günde bizleri yalniz birakmayan meslektaslarimiza tesekkür etmek istiyorum. Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olma hedefi içerisinde olan TIKON 1. Olagan Genel Kurulu’nu yapmistir. 2013 yili içerisinde en fazla sesi duyulan meslek örgütü olacaktir. 2013 yili ocak ayindan itibaren projelerimizle sahaya inecek ve meslektaslarimizin sorunlarina çözüm önerileri sunacagiz” ifadelerine yer verdi.
Basin Ilan Kurumu Genel Müdürü Atalay “Kamu Spotu Verilecekse Parali Olabilir”
TIKON Genel Baskani sonrasinda konusan ve konusmasinda yerel konu ve sorunlar için yerel medyanin önemine deginen Basin Ilan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay Türkiye'yi sürekli gezdigini, özellikle yerel medyanin sorunlarini yakindan takip ettigini, yaptiklari organizasyonlarda yerel medyanin destegini aldiklarini ifade etti. Istanbul'dan Anadolu'yu görmenin zor oldugunu vurgulayan Atalay, Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç'in baskanliginda kamu spotlarinin ücret karsiliginda yayinlanmasi için bir çalisma baslattiklarini ancak konunun ne zaman netleseceginin su asamada belli olmadigini söyledi.
Kamu spotlarinin ücret karsiliginda yayinlanmasi için baslatilan çalismanin müjdesini veren ve bu müjdeli haberle salonda büyük bir alkis yasanmasina sebep olan Atalay’in konusmasi sonrasinda sahneye CHP Genel Baskan Yardimcisi Nihat Matkap çikti. CHP Genel Baskan Yardimci Nihat Matkap da konusmasinda, Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in, kuvvetler ayriligi konusundaki ifadelerine deginirken Anayasa Mahkemesi, Yargitay, Danistay ve Barolar Birligi'nin bu konuda ne düsündüklerini açiklamalari gerektigini söyledi.
AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Sahin “TV Kanali Satin Alan Belediye Baskanlari Var”
Bundan sonra her alanda oldugu gibi basin yayin alaninda da özellikle yerel basini ilgilendiren konularda yapilacak tüm düzenlemelerde sorumlulugu geregi çok titiz olacagini belirten AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Ali Sahin medyanin ve sivil toplumun güçlenmesinin demokratiklesmeyi de beraberinde getirecegini söyledi. Yaklasan yerel seçimler öncesinde bazi belediye baskanlarinin, hizmetlerine güvenmedigi için televizyon kanali satin almaya basladigini belirten Sahin medya organlarindan kendilerini siyasilerin propaganda araci olarak kullandirilmamalarini istedi.
Toplanti TIKON’un 2013 Yili içerisinde sahaya inmeyi planladigi projelerin sunumu sonrasinda yenilen ögle yemegi ile son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284