Uyuşturucuyla Mücadele İl Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bağımlılık yapıcı maddedeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında kurumlar arası işbirliği yapmak, eşgüdüm sağlamak ve madde bağımlığı ile mücadele konusunda yapılacak faaliyetleri belirlemek amacıyla, Vali Fahri Meral başkanlığında, Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Uyuşturucuyla Mücadele İl Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Fahri Meral, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin ve ilgili kurum müdürleriyle koordinasyonun diğer üyeleri katıldı.

Meral, yaptığı konuşmada uyuşturucunun aile, toplum ve insanlığın en büyük belası olduğunu belirterek, bağımlılık yapan maddelerle mücadelenin büyük bir kararlılıkla sürdürüldüğünü kaydetti.

Toplantıya Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Musa Şahin’in daha önceki Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulunda alınan kararlar ve bu kararlar hakkında yapılan işlemler hakkındaki sunumu ile devam edildi.

Uyuşturucu ve madde bağımlığı ile ilgili mücadelenin önemine değinen Vali Meral, ilgili kurum ve kuruluşların üstüne düşen görevlerini yerine getirmesi, hazırlanan stratejik eylem planı ile madde bağımlılığı hakkında farkındalık yaratmak, önleme, koruma ve sonuç alıcı çalışmaların sahada yapılarak, kurumların eşgüdüm içerisinde faaliyetlerini yürütmesi gerektiğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284