Vali Fahri Meral Başyayla İlçesini Ziyaret Etti

Vali Fahri Meral, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize bağlı Başyayla ilçesi ve köylerini ziyaret etti.

Vali Fahri Meral Başyayla İlçesini Ziyaret Etti

22 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen ziyarette Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral’e, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık, İl Mahalli İdareler Müdürü Abdullah Şahiner ve İl Özel İdaresi yetkilileri eşlik ettiler.

Ziyaretlerine ilk olarak Kaymakamlık ziyaretiyle başlayan Vali Meral’i, hükümet konağı önünde Kaymakam Çağlar Tekin,  Sarıveliler Kaymakamı Emrah Uzun ve ilçe kurum müdürleri karşıladı. Ardından hükümet konağında yer alan kurum personellerine çalışmalarında kolaylıklar dileyen Vali Meral, Kaymakamlığa geçerek 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamasiyle Başyayla ilçesine Kaymakam olarak atanan Çağlar Tekin’e hayırlı olsun temennisinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi. Kaymakam Tekin’in Vali Meral’e ilçe hakkında bilgi sunmasının ardından mahalle ve köy ve muhtarları toplantısına geçildi.

‘Başyayla mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelindi’

Vali Fahri Meral, Büyükkarapınar, Üzümlü, Kışla ve Bozyaka köylerinin muhtarları ve Başköy, Göztepe, Kirazlıyayla, Şirindere ve Yenimahalle mahallelerinin muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıda, köy ve mahalle muhtarlarına ayrı ayrı söz vererek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Meral, toplantıda yaptığı konuşmasında; İl özel idaresi olarak planlanan işlerin büyük bölümünün tamamlandığını belirterek, il genelinde devam eden çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Sağlık alanında da ilimize çok güzel hizmetler yapıldığını ifade eden Vali Meral, Karaman genelinde önemli yatırımların olduğunu sözlerine ekledi.

Sorunların üzerine giderek, bire bir iletişim kurarak ve bir birimize yardımcı olarak sorunların üstesinden geleceğiz diyen Vali Meral, toplantıya katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Toplantının ardından Başyayla Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Fahri Meral, başkan Şerafettin Bulgurcu’dan belediyenin ilçede yapılan çalışmalarıyla ilgili bilgiler almasının ardından, beraberindeki heyet ile çarşı esnaflarını ziyaret etti. Esnaflarla bir süre sohbet ederek bereketli bol kazançlar dileyen Vali Meral, ilçede yer alan sağlık ocağında incelemelerde bulunarak doktor ve personellerle bir süre sohbet etti ve sağlık hizmetleri hakkında bilgiler aldı.

‘Şehit yakınları ziyaret edildi’

İlçeye bağlı Büyükkarapınar köyünde ikamet eden Şehit Üsteğmen Ali Rıza Yücel’in babası Şükrü Yücel’i ve yine aynı köyde ikamet eden şehit Nuri Başpınar’ın babası Yusuf Başpınar’ı evinde ziyaret eden Vali Fahri Meral, şehit aileleriyle bir süre sohbet ettikten sonra şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek yakınlarına sağlıklı ve hayırlı uzun ömürler diledi.

Ziyaretlerine sırasıyla Üzümlü, Büyükkarapınar, Bozyaka ve Kışla köyleri ile devam eden Vali Fahri Meral, köylerde ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi. Bir süre sohbet ettiği vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek, kaymakam, belediye başkanı ve ilgili köy muhtarları ile özel idaresi yetkililerinden sorunlarına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ziyaret edilen köylerdeki vatandaşlar, Vali Fahri Meral’in köylerini ziyaret etmesinden dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek teşekkür ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284