Vali Fahri Meral Gaziantep’te Seçim Bölge Güvenlik Toplantısına Katıldı

31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Başkanlığında Gaziantep’te düzenlendi.

Vali Fahri Meral Gaziantep’te Seçim Bölge Güvenlik Toplantısına Katıldı

Gaziantep, Adana, Antalya, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Konya, Mersin, Niğde ve Osmaniye olmak üzere 11 İl valisi, emniyet müdürleri ve jandarma komutanlarının katılımlarıyla düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Gaziantep Valisi Davut Gül yaptı.
Toplantıda salondakilere hitap eden Bakan Soylu, 31 Mart Yerel Seçimleri münasebetiyle, alınacak güvenlik önlemlerini değerlendirmek üzere bir araya gelindiğini söyledi. Her seçimin kendine ait bir anlamı, önemi ve topluma verdiği bir mesajı olduğunu ifade eden Soylu, son 5 yılda gerçekleştirilen 6 seçimin, kendi anlamlarının dışında istikrar, değişim, gelecek gibi anlam ve tariflere sahip olduğunu belirtti.
31 Mart seçimlerinin güvenlik açısından teknolojinin ve personel kapasitesinin en üst noktada kullanıldığı bir seçim olacağını dile getiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kampanya döneminde miting alanlarının güvenliğinde İHA-İKU, helikopter ve 'drone'larla izleme yapılacak, ağırlıklı olarak tüm kolluk birimlerimizin sahada görev yapmasına gayret edilecektir. Seçim günü ise Sahil Güvenlik Komutanlığı personelimiz dâhil toplam 553 bin personelimiz görev başında olacaktır. Seçim güvenliğini sabote etme tehlikesine karşıı saha istihbaratlarına ağırlık verilecek olup, bunların dijital platformlardaki izleri de aynı şekilde takip edilecektir. Yine terör olaylarına, seçim güvenliğini tehlikeye düşürebilecek hadiseleri önlemeye yönelik olarak yol kontrollerine de ağırlık verilecektir. Ayrıca hassas kişi ve yerlerin korunması, parti binalarının ve seçim bürolarının provokatif saldırılara karşı korunması yönünde tedbirler de alınacaktır. Şunu açıklıkla ifade edeyim, 31 Mart Yerel Seçimleri, PKK'nın yapabildiği her noktada eylem ve etkinlik göstermeye çalışabileceğini değerlendirdiğimiz bir seçimdir. Çünkü özellikle görevlendirme yaptığımız belediyelerde ciddi kan kaybetti. Burada hem prestij hem de lojistik kaynak anlamında büyük kayıpları oldu. Şimdi onları telafi etmek isteyeceklerdir. Dolayısıyla her türlü terör eylemine karşı, hiçbir detay atlanmadan tedbir alıyoruz”dedi 


 

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2019, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284