Vali Kahraman, Açik Kapi Uygulamasinda Vatandaslarla Biraraya Geldi

Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, düzenli olarak yapilan `Açik Kapi` uygulamasinda vatandaslarla bir araya geldi.

Vali Kahraman, Açik Kapi Uygulamasinda Vatandaslarla Biraraya Geldi
20 Mart Sali günü 14:00-17:00 saatleri arasinda yapilan uygulamada Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan, ISKUR Il Müdürü Kenan Ates, Mahalli Idareler Il Müdürü Abdullah Sahiner, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Baskani Hamdi Pehlivan, Il Milli Egitim Sube Müdürü Selmani Karaçam da hazir bulundu. Vali Kahraman vatandaslarin sorunlarini dinleyerek, sorunlarin çözümü noktasinda ilgili kurumlarla fikir alis-verisinde bulunarak, çesitli talimatlar verdi.
Uygulamayla ilgili bir açiklama yapan Vali Kahraman, uygulama vatandasin devlete kolayca ulasabilmesini, sorunlarini-dertlerini paylasabilmesini amaçladiklarini dile getirerek: "Hayatin bin türlü hali var. Eger biz kapilarimizi kapatirsak, herkes birbirine kapisini kapatirsa kim kimin derdinden haberdar olabilir. Ve unutmayalim ki bir toplumda dertler paylasilmiyorsa, o toplumda saglikli bir iliskiden söz edilemez. Bugün ilgili daire müdürlerimiz de bu uygulamamizda hazir bulundular. Istiyoruz ki demokrasi sözde kalmasin, vatandasimiz bize gelip rahatça derdini anlatabilsin ve biz de en kisa sürede onun derdine derman olmaya çalisalim” dedi.
Devlet ile vatandas arasindaki iliskinin saglikli yürümesi için gerçek bir demokrasinin olmasi gerektigini, demokrasinin de devlet-millet arasindaki sinirlari ortadan kaldiran bir yönetim anlayisi olduguna dikkat çeken Vali Kahraman açiklamasinda ayrica su ifadelere yer verdi:
“Demokrasiye gönülden inanmak gerekiyor, demokrasiyi sözde birakmamak gerekiyor. Vatandasimiz bize gelip derdini anlatabilmeli ki devletin samimiyetini hissedebilsin. Amacimiz insanlarin derdine derman olabilmek... Açik kapi uygulamamizi bu inançla yapiyoruz. Karamanoglu Ibrahim Bey Imareti'nde yer alan "kapimiz açiktir girene; lokmamiz helâldir yiyene" sözü aslinda devlet-millet arasindaki iliskinin hangi boyutlarda olmasi gerektigini belirten önemli bir ipucu... Biz bu medeniyetin varisleri olarak bugün de ayni inançla çalisiyoruz. Tabii önce buna inanmak gerekiyor, bu kapilari önce gönül dünyamizda açmak gerekiyor ki kimse kapida kalmasin...”
Vali Kahraman açiklamasinda uygulamanin düzenli olarak yapilmaya devam edecegini de belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284