Vali Kahraman: En Büyük Engel Bakis Açisindadir

Dünya Engelliler günü nedeniyle ilimizde bulunan Özel Anadolu Sevgi Yumagi Özel Egitim Merkezi tarafindan bir program düzenlendi.

Vali Kahraman: En Büyük Engel Bakis Açisindadir
Programa Vali Süleyman Kahraman, Milletvekili Lütfi Elvan, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hulusi Öztürk ve vatandaslar katildi.
Programin açilisinda konusan Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, engelli çocuklarin-vatandaslarin hayata katilmasi konusunda egitimin büyük önem tasidigina dikkat çekerken, Milletvekili Lütfü Elvan ise hükümetin engellilere yönelik yürüttügü projelere deginerek, “Her köyümüzü, her ilçemizi tarayarak, engelli vatandaslarimizin devletin sagladigi imkânlardan faydalanmasini saglamaliyiz. Artik engellilerimiz evlere-odalara mahkûm olmamali”dedi.
Vali Kahraman ise konusmasinda en büyük engelin bakis açisinda, gönüllerde olduguna dikkat çekti. Sariveliler’de engellilerin tespitine ve bakimina yönelik yürüttükleri projenin en kisa sürede tüm Karaman’da uygulanmasi için gayret ettiklerini belirten Vali Kahraman, “Engelin bir tercih olmadigini ve alnimizda ne yazdigini, yarin basimiza nelerin gelebilecegini bilmedigimiz hepimizin bilmesi gerekiyor. Insanin gücü ve kudreti basina gelecekleri bilmeye elbette ki yetmiyor. Sunu hepimiz idrak etmeliyiz ki her insan bir engelli adayidir. Biz engelli vatandaslarimizin hayatlarinda herhangi bir engelle karsilasmamasi için mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin de en zor ve en önemli tarafi insanlarin bakis açisindaki engelleri ortadan kaldirmaktir. Eger bilinçli davranir, engelli vatandaslarimizi da hayatin her alanina dahil edebilirsek, eger bütün insanlik bu bilince erisirse “engelli-özürlü” kelimeleri de, bugün zihinlerde tasidigi anlamiyla gönüllerden silinecektir.   Çevremizi, sehrimizi düzenlerken imar ederken engelli vatandaslarimizi da dikkate almaliyiz. Yaptigimiz etkinliklere onlarin katilimini da saglamaliyiz. Eger engelli vatandaslarimizin önündeki engeller ortadan kalksin istiyorsak onlarin her derdini derdimiz bilmeli ve bu bilinçle çalismaliyiz.   Dünya Engelliler Günü’nün sadece engelli vatandaslarimizin önündeki engelleri kaldirmaya degil bir anlamda tüm insanligin huzuruna vesile olmasini diliyorum” dedi.
Konusmalarin ardindan Vali Kahraman ve beraberindekiler bakim merkezindeki çocuklar ve gençler tarafindan düzenlenen eglence programina katildi. Programda her çocukla yakindan ilgilenen Vali Kahraman bu tür faaliyetlerin hem engelli vatandaslarimizin yasamlarini kolaylastiracagini, hem de onlarin kendilerini ifade etmelerine imkân saglayacagini belirterek, bu tür faaliyetlerin toplumsal yasama katkilarina dikkat çekti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284