Vali Kahraman: “Farkli Kültürleri Tanimak Büyük Bir Imkân”

Vali Süleyman Kahraman, Gençlik projeleri kapsaminda Karaman’a gelen yabanci ögrencilerle ögle yemeginde bir araya geldi.

Vali Kahraman: “Farkli Kültürleri Tanimak Büyük Bir Imkân”
Polisevindeki programa Vali Kahraman’in yani sira Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Mahalli Idareler Müdürü Abdullah Sahiner, Il Dernekler Müdürü Ömer Sezer katildi. Avrupa Komisyonu Ulusal Ajans destekli " Fakirlige ve Dislanmaya Karsi Yaratici Çözümler" konulu projenin ortaklari olan Polonya, Letonya, Isveç, Ingiltere, Kanada, Litvanya, Avustralya, Rusya ve Kazakistan’dan gelen ögrenciler Karaman’in ev sahipliginden memnun olduklarini belirterek tesekkür ederlerken Vali Kahraman da farkli kültürlerin birbirlerini tanimasinin büyük bir imkân oldugunu dile getirerek, ögrencilere Karaman’in kendilerini misafir etmekten mutluluk duydugunu belirtti.
Vali Kahraman, her gencin farkli kültürlerle bulusma imkâni tasimadigini, projenin sivil toplumun, yerel otoritelerin dikkatini çekmek noktasinda büyük önem tasidigini ve farkli ülkelerden gelen gençlerin farkli kültürleri taniyarak saglik, spor, sanat, kültür gibi birçok alanda yeni politikalar üretebilecegine dikkat çekti.
Konusmasinda kendisinin ve birçok insanin ayni yaslarda bu tür imkânlarla karsilasmadigini belirten Vali Kahraman, Karaman’in istihdam, saglik, egitim gibi birçok alanda ciddi basarilar yakaladigini vurguladi.
Vali Kahraman konusmasinda ayrica su ifadelere yer verdi: “Karaman 4500 yillik tarihi olan kadim bir sehir. Tarihi, dogasi, kültürü zengin bir cografya. Karaman Türkçenin de Baskenti. Böylesine güzel bir sehir olan Karaman’da sizin gibi degerli gençleri agirlamaktan mutluyuz. Insallah ülkenize güzel intibalarla dönersiniz.”dedi.
Program hatira fotografi çekimiyle sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284