Vali Kahraman: “ Her Yasli Geçmis Ile Gelecek Arasinda Bir Köprüdür”

18-24 Mart tarihleri arasinda kutlanan Yaslilar haftasi nedeniyle ilimiz Valisi Süleyman Kahraman ve esi Muhsine Kahraman, Huzurevi’nde kalan yaslilari ziyaret ettiler.

Vali Kahraman: “ Her Yasli Geçmis Ile Gelecek Arasinda Bir Köprüdür”
Ziyarete Milletvekili Mevlüt Akgün, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan ile bazi daire müdürleri ve basin mensuplari da katildi.
Programin açilisinda bir konusma yapan Huzurevi sakinlerinden Ibrahim Sert, yaslilarin hatirlanmasinin ve onlara deger verilmesinin kendileri açisindan son derece önemli oldugunu belirtti. Bes yildir huzurevinde kaldigini belirten Ibrahim Sert, yasadiklari ortamin ve kendilerine saglanan imkânlarin son derece güzel oldugunu ifade ederek, kendileriyle ilgilenen tüm yetkililere ve huzurevi çalisanlarina tesekkür etti.
Daha sonra kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan ise yaslilarin ekmek kadar kutsal, su kadar aziz olduklarina dikkat çekerek,“Onlarin tecrübeleri bizim için son derece önemli. Mensubu oldugumuz medeniyetin ve inancin bir geregi olarak onlari daima el üstünde tutmaya çalisiyoruz, bundan da bahtiyariz”dedi.
Yaslilar haftasinda, güzel ve anlamli bir programda yaslilarla bulusmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getiren Milletvekili Mevlüt Akgün ise insan hayatinin degisik evleri olduguna dikkat çekti. Akgün, “Hepimiz bir gün yaslaniyoruz, yaslilik insan için özel bir dönem. Gençliginde bu vatana hizmet eden yaslilarimizin, bu dönemi güzel geçirmeleri için topluma ve devlete düsen görevler var. Sizlerin bu vatana emeginiz var, sizlere bu dönemde rahat imkânlar saglamayi kendimiz için en temel vazifelerden birisi kabul ediyoruz. Bu noktada devlet kadar sivil toplumun ve gönüllülerinde bu isin içinde olmasi lazim” dedi.
Yaslilari sadece bir gün ya da bir hafta degil her gün hatirda tutmaya çalistiklarini, onlara her gün hizmetin en iyisini sunmaya çalistiklarini belirten Vali Kahraman, “Yaslilar bizim mazimiz. Biz onlarin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz, gelecegimizi onlarin dualarini alarak, onlarin tecrübelerinden faydalanarak çizmek istiyoruz” dedi.
Bir gün her insanin yaslanacagina dikkat çeken Vali Kahraman, geçmis ile gelecek arasinda kurulacak iliskinin saglikli olmasi için her toplumun yaslilara ihtiyaç duydugunu belirtti ve toplum açisindan tecrübenin önemine dikkat çekti. Vali Kahraman konusmasinda ayrica su ifadelere yer verdi: “Biliyoruz ki bir gün her insan yaslanacak. Biz anaya-babaya 'öf' bile denmemesi gerektiginin altina çizen bir medeniyetin ve inancin mensubuyuz. Her yasli aslinda bu toplumun kökleridir. Onlarin ihmal edilmesi aslinda geçmis ile gelecek arasindaki bagin kopmasi demektir. Geçmisin tecrübelerini önemseyen milletlerin gelecekleri de bu anlamda parlak olacaktir. Bugün vesilesiyle tüm yaslilarimizin yaslilar haftasini en samimi duygularla kutluyorum, ayrica burada yaslilarimiza hizmet veren çalisanlarimiza da özellikle tesekkür ediyorum.”
Programdan sonra Vali Kahraman'la birlikte huzurevi sakinleriyle bir süre sohbet eden Hanimefendi Muhsine Kahraman ise insanin zamani durduracak bir güce sahip olmadigina ve Allah ömür nasip ettigi takdirde her insanin bir gün yaslanacagina dikkat çekerek, “Her seyden önce Allah herkese hayirli bir ömür nasip etsin... Yasadigimiz her dakikanin kiymetini bilmek ve yasarken edindigimiz tecrübeleri bir gün çocuklarimiza, gençlere aktarabilmek büyük bir bahtiyarlik. Huzurevimizde kalan her yaslimizi kendi ailemiz biliyoruz; onlarin derdini de sevincini de paylasmaya gayret ediyoruz. Zaman zaman onlarla bir araya geliyoruz; çünkü onlara sadece maddi imkânlar saglamak yetmiyor, onlarin gönüllerini de hos tutmak gerekiyor. Bu hafta yaslilar haftasi, her birinin yaslilar haftasini kutluyor, her birine ayri ayi hürmetlerimi iletmek istiyorum. Dilerim ki hiçbir yaslimizin kalbi kirilmasin ve gönülleri daima huzur içinde olsun” dedi.
Yaslilar Haftasi programi, Karaman Lisesi ögrencilerinin hazirladigi klasik Türk müzigi konseriyle sone erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284