Vali Kahraman, Karaman’in Her Açidan Güçlendigini Belirtti

Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, ilin hem siyasi hem de sosyal yapisiyla her geçen gün güçlendigini söyledi.

Vali Kahraman, Karaman’in Her Açidan Güçlendigini Belirtti
Vali Kahraman, Il Saglik Müdürlügü Konferans Salonu'ndaki Yatirimlari Izleme ve Degerlendirme toplantisinda yatirimci kurum ve kuruluslarla 15 günde bir araya geldiklerini hatirlatan Kahraman, 2012 yili içinde planlanan çalismalarin zamaninda tamamlanmasi için görüsmeler yaptiklarini belirtti.
Vali yardimcilari Ferhat Burakgazi ve Latif Memis ile tüm daire amirlerinin katildigi programda ilde görev yapan ulusal ve yerel medya mensuplarinin tamami hazir bulundu. Vali Kahraman, yakin zamanda bir dizi incelemelerde bulunmak için gittikleri Güney Kore gezisini degerlendirerek konusmasina basladi. Güney Kore'de Mevlana Kalkinma Ajansi ile ayni isi yapan kurumun çalismalarini yerinde gördüklerini ve bilgi aldiklarini belirten Vali Kahraman, isadamlari ile de degisik programlarda birlikte olduklarini belirtti.
Vali Kahraman kisa süre önce Ankara'da katildigi programlarda Cumhurbaskani Abdullah Gül ile Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in konusmalardan not aldigi kisimlari basin mensuplari ile paylasti. Güvenlik ve hukukun isleyisinin de önemli unsurlar olduguna dikkat çeken Kahraman, Karaman'in önü açik illerden biri oldugunu belirtti.
Vali Kahraman, “Bu toplantida Basbakan Erdogan, Içisleri Bakani Sahin ve ilgili bakanlarin bizlere yönelik tavsiyeleri ve önerileri vardi. Daha sonra Cumhurbaskanimiz Abdullah Gül bizi kabul etti. Cumhurbaskanimizin bizlere mesajlari oldu. Kendileri ‘Valiler sadece kanunlari uygulayarak devletin varligini ortaya koymaz. Ayni zamanda yaptiklari uygulamalarla devletin sefkatini, büyüklügünü göstermenizi sizden bekliyoruz’ dedi. Ayrica Iyi bir yönetisim, iyi bir idare, iyi bir liderlik söz konusuysa o ülkede de iyi seyler olabilmektedir, o ilde de güzel seyler olabilmektedir. O bakimdan sizler, bulundugunuz illerin dinamiklerini kavrayan, heyecanli, yenilikçi bir ruhla sahipleniyorsaniz; açik, seffaf, hesap verebilir, hak ve hukuku gözeten, herkese esit muamele yapan, hiçbir ayrimciliga firsat vermeyen; ama problemler oldugunda da onlarin üstüne gece gündüz demeden büyük bir iradeyle kosuyorsaniz, o zaman iyi bir yönetim gerçeklestiriyorsunuz demektir ifadelerine yer verdi. 'Su akarken her il testisini doldursun. Önemli meselelerinizi çözün, altyapi meselelerinizi halledin. Memleketin önemli meseleleri ancak böyle çözülür. Il Il çözüldükçe memleketin de bütün meseleleri çözülmüs olur gibi ifadelerin altini çizdi” dedi.
Vali Kahraman, Basbakan Erdogan’in da Valilerin degisimin önünü açmasi gerektigini ve Valilerin devletin sicak ve gülen yüzü olmasi gerektigini belirterek ihtiyaç sahibi insanlara aninda ulasip ekmeksiz sofradan, tütmeyen her bacadan valilerin haberi olmalidir ifadelerine yer verdigini ifade ettiklerini söyledi.
Vali Kahraman, Içisleri Bakani Naim Sahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Fatma Sahin ile Avrupa Birligi Bakani Egemen Bagis, Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, Ulastirma Bakani Binali Yildirim’in da çesitli tavsiyelerde ve önerilerde bulundugunu ifade etti.
Toplanti Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu’nun Saglik Bakanligi’nin yeni teskilat yapisi ve Van depremi sonrasinda buraya gönderilen 112 Acil Saglik Ekibinin izlenimlerinin aktarilmasinin ardindan toplantinin kalan bölümü basina kapali olarak devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284