Vali Kahraman “Kop Projesi Ilimiz Açisindan Son Derece Önemli Bir Proje”

KOP (Konya Ovalari Projesi) Baskani Mehmet Babaoglu Vali Süleyman Kahraman`i makaminda ziyaret etti.

Vali Kahraman “Kop Projesi Ilimiz Açisindan Son Derece Önemli Bir Proje”
Valilik Makaminda gerçeklesen ziyarette Baskan Babaoglu proje ile ilgili açiklamalarda bulunurken “KOP deyince akla ilk olarak gelenin su ve sulama oldugunu ifade ederek, kurumun gündeminde birçok önemli konunun yer alacagini belirtti.
Babaoglu,“Elbette su ve sulama olacaktir. Kalkinma Bakanligi bünyesinde eski Devlet Planlama Teskilati’nin yerine DAP, DOKAP, GAP, KOP olarak dört kalkinma idaresi baskanligi kuruldu. KOP Kalkinma Idaresi Baskanligi sadece Konya ilini kapsamiyor. Konya'nin yaninda Karaman, Aksaray ve Nigde illeri de var. 987 köy var. Arazi toplulastirmasi, tarimsal sulama gibi yatirimlarin yaninda turizm, egitim, saglik gibi sektörler ile hatta termik santral ve tren yolu, hizli tren gibi konular da gündemimizde olacak” dedi.
Vali Kahraman, KOP Baskani Mehmet Babaoglu'nun ziyaretinden duydugu memnuniyeti ifade ederken “KOP projesi Ilimiz tarimi açisindan son derece önemlidir. Ülkemizin ilk sulama projesi olan GAP’tan sonra en büyük sulama yatirimi olma özelliklerini tasiyan, Karaman tarimina da büyük katki saglayacak olan KOP (Konya Ovalari Projesi) gerçeklestiginde, Ülkemiz tarim alaninda çag atlayacak bir duruma gelecektir. Ayrica proje bünyesinde Ilimizin de içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacinin karsilanmasi ve hidroelektirik enerji üretiminin olmasi son derece önemlidir. Konya Ovalari Projesinin ülkemize ve bölgemize hayirli olmasini diliyor, bu önemli göreve layik görülen Baskan Babaoglu'na görevinde basarilar diliyorum.” dedi.
Ziyaret hatira fotografinin çekilmesiyle son buldu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284