Vali Kahraman Meslek Edindirme Kurslari Sertifika Törenine Katildi

Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman geçtigimiz yil kasim ayinda Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi ile IS-KUR Il Müdürlügü ortakliginda açilan ve bu yil subat ayinda son bulan “Meslek Edindirme Kurslari”nin sertifika dagitim törenine katildi.

 Vali Kahraman Meslek Edindirme Kurslari Sertifika Törenine Katildi

05 Nisan 2012 Persembe günü Boyali Köyü'nde gerçeklesen programa Vali Kahraman’in yani sira Garnizon Komutani Jandarma Alb. Selçuk Boz, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Il Müftüsü Nuri Degirmenci, ISKUR Il Müdürü Kenan Ates, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan,  Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez, kursiyerler, köy halki ve basin mensuplari katildi.

Boyali Köyü Muhtari Ramazan Dogan konusmasinda, programin Boyali Köyü'nde yapilmasindan duyduklari memnuniyeti dile getirerek, Boyali Köyü'nün kadim bir tarihe sahip olduguna dikkat çekerek, köyle ve köyün ihtiyaçlariyla ilgili bilgi verdi.
IS-KUR Il Müdürü Kenan Ates ise konusmasinda ecdadimizin bir meslek sahibi olmayi “koluna altin bilezik” takmak olarak tanimladigina dikkat çekerek, kurslari tamamlayan kursiyerlerin kollarina altin bir bilezik taktiklarini, bir meslek sahibi olmanin bu dönemde büyük önem tasidigini belirtti.
Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez ise konusmasinda 6 meslek dalinda açilan kurslarda 150 kursiyerin 3,5 ay boyunca egitim aldigini, bu kurslari basari ile tamamlayan kursiyerlere Milli Egitim Bakanligi onayli sertifikalarin verilecegini belirtti.  Yenilmez egitimlerini yarida birakan gençlerin, belli mesleklerde yetistirilerek, ekonomiye ve istihdama yetismis personel olarak katilmalarini saglamayi amaçladiklarini ifade ederek, belge almaya hak kazanan kursiyerlerin 35 tanesinin hemen ise yerlestirilmis olmasinin da kendileri için büyük bir sevinç oldugunu belirtti. Desteklerinden dolayi Vali Kahraman'a tesekkür eden Yenilmez, ayni inançla çalismaya devam edeceklerini dile getirdi.
Vali Kahraman ise konusmasinda bir is sahibi olmanin hem aile hayati açisindan hem de toplumsal hayat açisindan büyük önem tasidigina ve insanlari is sahibi yapmanin ailevî sorunlari önleyecegine, bosanmalari azaltacagina dikkat çekti. Boyali Köyü Muhtari Ramazan Dogan'in konusmasinda dile getirdigi trafo ihtiyaci, köydeki belli alanlara parke dösenmesi, saglik ocagina ebe görevlendirilmesi gibi ihtiyaçlari en kisa sürede gidereceklerini belirten Vali Kahraman konusmasinda su ifadelere yer verdi: “Bugün kurumlarimiz arasindaki dayanismanin, isbirliginin güzel bir örnegini yasiyoruz. Ayni zamanda ortaya konan projelerin hayatta karsilik bulmasinin da sevincini yasiyoruz. Sözlerimin basinda bu dayanisma örneginden dolayi Is-Kur Il Müdürlügümüzü ve Esnaf Odalari Birligimizi kutluyorum ve açilan 6 kursa katilan kursiyerlerimizin her birini ayri ayri tebrik ediyorum. Hepimiz biliyoruz ki günümüzde issizlik çok ciddi bir sorun. Bu sadece ülkemizin degil aslinda tüm dünyanin sorunu. Bu sorunu asmak için de atilacak en önemli adim ihtiyaçlar dogrultusunda nitelikli eleman yetistirmek. Bu kurslarimizin temel felsefesi budur. Evine as götürmek isteyen, helâlinden kazanmak isteyen her insana yardimci olmak bizim boynumuzun borcudur.  Onlara is bulacaklari kurslar açmak, belli alanlarda onlari yetistirmek hem aile yapisi açisindan hem de toplum hayatimiz açisindan büyük önem tasiyor. Issizlik bir aileye etki ettigi gibi, toplum hayatina da etki eder. 8 saat mesai konusunda hassasiyet göstererek hem aile hayatina, hem is hayatina katki saglayan, bu konuda duyarli davranan isverenlerimizi ve sanayicilerimizi de özellikle kutluyorum. Biz tüm bunlari düsünerek adim atiyoruz. Allah’a çok sükür ki Karaman issizligin en az oldugu illerimizden birisi… Biz istiyoruz ki bu alanda hiç sorun olmasin.  Insallah bu gibi kurslarimizla bu sorunu tamamen asariz.  Bugün bir baska sevincimiz de açilan kurslarimiza katilan kursiyerlerin marifetlerini sergilemesi, emeklerini halkimizla bulusturmalari.  Verilen emegin karsiligini almak elbette ki büyük bir sevinç, büyük bir onur”
Programin il merkezinde degil de Boyali Köyü'nde yapilmasinin da ayri bir anlam ve önem tasidigina dikkat çeken Vali Kahraman,  zaman zaman halkin her kesimiyle bir araya gelmeye çalistiklarini belirterek: “Biz zaman zaman köylerimizi ziyaret ediyoruz, esnaflarimizi ziyaret ediyoruz, okullarimizi, hastanelerimizi ziyaret ediyoruz. Istiyoruz ki herkese ulasalim, herkesin fikrine basvuralim, derdini dinleyelim, sevincini paylasalim. Gösterdiginiz misafirperverlik için de muhtarimiza, ihtiyar heyetimize ve köy halkimiza özellikle tesekkür ediyorum.”dedi.
Konusmalardan sonra, dolmuslarda unutulan esyalari sahiplerine teslim ederek örnek davranis sergileyen soförleri temsilen 4 No'lu Minibüs Hatti'nda çalisan soförlerden Cemalettin Özuylasi, Cevat Karaman ve Kâzim Sagdiç'a tesekkür belgesi verildi.  Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Birligi tarafindan hazirlanan tesekkür belgeleri, Vali Süleyman Kahraman tarafindan verilirken, açilan kurslari basari ile bitiren kursiyerlere belgeleri protokol üyelerinin esleri tarafindan verildi.
Belgelerin verilmesinden sonra katilimcilara ve vatandaslara yemek ikram edildi. Ahilikte önemli bir yeri olan kazan kapagi açilmadan Il Müftüsü Nuri Degirmenci tarafindan dua yapildi.  Vali Kahraman, yemek ikramindan sonra vatandaslarla bir süre sohbet etti.
Program Vali Kahraman'in kursiyerlerin çalismalarini yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi almasiyla sona erdi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284