Vali Kahraman : “ Okudugumuz Her Kitap Gönlümüzde Yeni Ufuklar Açacaktir”

Vali Süleyman Kahraman Cumhuriyet Bassavciliginin Kutlu Dogum Haftasi ile ilgili olarak düzenledigi programa katildi.

Vali Kahraman : “ Okudugumuz Her Kitap Gönlümüzde Yeni Ufuklar Açacaktir”
Karaman M Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumunda gerçeklesen programa Vali Kahraman'in yani sira Il Jandarma Alay Komutani J.Alb.Selçuk Boz, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Baro Baskani Av. Kerim Gökhan Sanci, Askerlik Subesi Baskani Pers. Alb. Riza Beser, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, protokol üyeleri, cezaevi çalisanlari, hükümlü ve tutuklular katildi.
Kur'an-i Kerim Tilaveti ile baslayan program sinevizyon gösterisinin izlenmesi ile devam etti. Programda açilis konusmasini yapan Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç yaptigi konusmasinda “ Karaman M Tipi Ceza infaz kurumu olarak yaptigimiz çalismalardaki amacimiz burada bulunan vatandaslarimizi topluma kazandirarak ülkemize yararli birer birey olmalarini saglamaktir. Bu baglamda birçok etkinligimiz oldu. Bunlardan biri de “Seç Yildizini, Yasat Adini Herkes O'nu Okuyor ” etkinligi idi. Bu etkinligimize son derece yogun bir katilimin olmasi bizleri onure etti. Umuyorum ki kurumumuz cezaevi degil çözüm evi olacaktir. Bu süreçte bizlerden destegini esirgemeyen basta Valimiz Süleyman Kahraman olmak üzere Garnizon Komutanimiza, Il Özel Idaresi Genel Sekreterine, Il Müftümüze, çalisanlarimiza ve siz degerli kurum amirleri arkadaslarimiza tesekkür ediyorum.” dedi.
Bassavci Mustafa Kemal Çokdinç konusmasinin ardindan Vali Süleyman Kahraman'a ve Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez'e desteklerinden dolayi plaket takdim etti.
Vali Kahraman ise böyle programlarin tutuklu ve hükümlülerin sosyal hayata uyum saglamasinda önemine vurgu yaptigi konusmasinda “ Kutlu dogum haftasinda gerçeklestirilen etkinlikler içerisinde yer alan bu etkinligimize Karaman M Tipi Kapali Cezaevindeki hükümlü ve tutuklularin yogun ilgi göstermesi bizleri son derece memnun etmistir. Bugün Resûl-i Ekrem Efendimizin kutlu dogumu vesilesiyle bir araya geldik. Sizler O’na duydugunuz hürmet ve muhabbetle O’na dair kitaplar okudunuz ve ayni duygularla bu programi hazirladiniz. Bu özveriniz ve samimiyetiniz için öncelikle hepinize tesekkür ediyorum. Binlerce ögrencimiz O’nun hayatina dair kitap okudu ve 10 bin sahabe için 10 bin fidan projemiz hayata geçti. Çünkü acilar içindeki insanligin O’nun yardimseverligine, O’nun kardeslik inancina, dahasi O’nun sefaatine ihtiyaci var… Bunun içindir ki hepimizin terbiyesinde ve tahsilinde Hz. Peygamber’in önemli bir yeri vardir. Zira biz O’nu tanidikça hayat karsisinda kendimizi daha da güçlü hissederiz. Bunun yaninda okumanin da bizim için ayri bir yeri ve önemi var. Biz kitabi ve okuyani el üstünde tutan, bas taci eden bir medeniyetin mensubuyuz. Ve hepimizin bildigi gibi dinimizin ilk emri de “oku”dur. Nerede olursak olalim, kim olursak olalim, makamimiz ne olursa olsun okumaya her zaman önem ve öncelik vermeliyiz. Okudugumuz her kitap gönlümüzde yeni ufuklar açacaktir. Okudugumuz her kitap bize yeni sevinçler, yeni umutlar asilayacaktir. Sizler okudugunuz kitaplarla bu kervanin yolcusu oldunuz. Insallah bu yolculuk bundan sonraki süreçte de devam eder. Projeye katilan ve projede emegi geçen herkese tesekkür ediyor, hepinizi sevgiyle selamliyorum” dedi.
Program “Seç Yildizini, Yasat Adini Herkes O'nu Okuyor ” yarismasinda dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ve misafirlere ikramlarin sunulmasi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284