Vali Koca “Asi Olmayan Sofradan, Dumani Tütmeyen Bacadan Haberdar Olmaliyiz”

Vali Murat Koca, Mahalli Idareler Müdürlügü tarafindan düzenlenen köy ve mahalle muhtarlariyla tanisma toplantisina katildi.

Vali Koca “Asi Olmayan Sofradan, Dumani Tütmeyen Bacadan Haberdar Olmaliyiz”
Valilik Toplanti Salonunda gerçeklestirilen tanisma toplantisina Vali Koca'nin yani sira Mahalli Idareler Müdürü Abdullah Sahiner, daire müdürleri, Muhtarlar Dernegi Baskani Yahya Soytürk ile köy ve mahalle muhtarlari katildi.
Vali Koca, muhtarlarin yerel yönetimlerde kilit bir rol üstlendiklerini belirttigi konusmasinda, “Hepimiz ayni topraklarin insanlariyiz, hepimiz ayni maziden geliyoruz. Bizler ülkemize ve milletimize hizmet için çalisiyor, ayni gelecegin insasi için gayret ediyoruz. Makamlarimiz farkli olabilir; ama hepimiz isgal edilen koltugun ya da ünvanin hakkini vermek amaciyla çalisiyoruz. Muhtar olmak öncelikle bir yüke omuz vermeyi istemektir. Muhtar olmak öncelikle bu sehrin hayatinda büyük bir sorumluluk alabilmektir. Devletimizin sefkatinin ve sorumlulugunun vitrininde öncelikle sizler varsiniz. Asi olmayan sofradan, dumani tütmeyen bacadan öncelikle sizler haberdar olabiliyorsunuz. Kim hangi derdi, kim hangi sevinci yasiyor bundan öncelikle sizlerin haberi oluyor. Elbette ki bir seyden haberdar olmanin belli bir sorumlulugu da var. Eger etrafimizda yasanan bir sikinti varsa bu sikintiyi paylasmak boynumuzun borcudur. Yine ayni sekilde insanlarin sevinçlerine de ortak olmak gerekiyor.
Bu anlamda köyünüzden ya da mahallenizden her daim haberdar olmaya çalisin. Karsilanan her ihtiyaçla birlikte halkimizin devletimize olan güveni ve sevgisi daha da artacaktir. Birlikteligimiz ve dirligimiz ne kadar saglam temellere oturuyorsa dünyada o kadar söz sahibi olabiliriz. Milletimizin binlerce yillik birikimini ve kardesligini hep birlikte yarinlara tasimanin gayretinde olmaliyiz. Ama ayni zamanda bu birikimden ve kardeslikten yola çikarak gelecege dair hayallerimiz de olmali. Yöneticisi oldugumuz köyün ya da mahallenin yeni imkânlarla tanismasina da öncülük etmenin gayretinde olmaliyiz. Bunun için ihtiyaçlarimizi ilgili kurumlara bildirmemiz ve takipçisi olmamiz gerekiyor. Karaman köyüyle mahallesiyle hepimizin ve bu sehir tüm unsurlariyla bir ailedir. Eger bir beldemizde, bir köyümüzde ya da mahallemizde bir sorun varsa er ya da geç o sorun tüm sehri etkileyecektir. Bu sebepledir ki sorunlara bir aile bilinciyle ve dayanismasiyla yaklasmaliyiz. Bu anlamda ben de ilin valisi olarak üzerime düsen görevi en iyi sekilde yapmanin gayreti içerisinde olacagim. Valilikle ilgili hususlari her zaman öncelikle ilgili birim amirlerine, berim müdahil olmam gereken bir husus oldugunda da bana iletebilirsiniz. Insallah birligimiz ve dirligimiz daim olur. Aranizda olmaktan son derece mutluluk duydugumu bir kez daha dile getiriyor, hepinizi saygi ve sevgiyle selamliyorum” dedi.
Vali Koca'nin konusmasinin ardindan muhtarlar kendilerini tanitarak mahalle ve köyleri hakkinda katilimcilara bilgi verdiler. Toplanti verilen kokteyl ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284