Vali Koca: Çocuklarimiz Madenci Kardeslerimizin Bize Emanetidir

Vali Murat Koca, 28 Ekim 2014 tarihinde Ermenek’te meydana gelen maden kazasinda hayatini kaybeden madencilerin çocuklariyla bir araya geldi.

Vali Koca: Çocuklarimiz Madenci Kardeslerimizin Bize Emanetidir

Kale Restoranda düzenlenen ögle yemegine, Vali Murat Koca ve esi hanimefendi Vildan Koca, Belediye baskani Ertugrul Çaliskan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Il Müdürü Hayati Kisacik, Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven ve madenci çocuklari katildi.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezi tarafindan Ermenek’te meydana gelen maden kazasinda hayatini kaybeden madencilerin çocuklari için bir dizi ekinlik gerçeklestirildi. Çocuklarinin acilarina ortak olmak ve onlarin acilarini bir nebze olsun dindirmek amaciyla düzenlenen etkinlikler kapsaminda madenci çocuklari Gençlik Merkezi tarafindan ilk olarak Konya’ya götürüldü. Konya’da bir dizi etkinlige katilan çocuklar Rehber Çigdem Alkan esliginde basta Mevlana Müzesi olmak üzer Konya’nin tarihi ve kültürel mekânlarinin yani sira Konya Bilim Merkezi ve Seksen Günde Devri Âlem Parki’ni gezme sansi buldular. Gün boyunca çesitli etkinliklere katilan çocuklar, gezi süresince stres atarak çocukluklarini doyasiya yasama imkâni buldular.
Konya gezisinin ardindan Karaman’a dönen çocuklar, daha sonra Karaman Polis evinde düzenlenen aksam yemegine katilarak, Polis evinde düzenlenen müzik dinletisi ve çesitli oyunlarla doyasiya eglendiler.
Gezinin ikinci gününde ise düzenlenen sabah kahvaltisinin ardindan Karaman’da bulunan Tartan Evi, Çesmeli Kilise, Karaman Müzesi, Hatuniye Medresesi ve Makro Avm’yi gezme sansi bulan çocuklar daha sonra Kale Restoranda düzenlenen ögle yemegine katildilar.
Vali Murat Koca ve esi hanimefendi Vildan Koca, Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik’in da katildigi ögle yemegi öncesinde, Vali Koca ve hanimefendi Koca çocuklarla yakindan ilgilenerek onlarla sicak sohbetler gerçeklestirdiler.
Yemegin ardindan Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafindan çocuklara çesitli hediyeler verilirken programin ardindan konusma yapan Vali Murat Koca; “ 28 Ekim 2014 tarihinde Ermenek’te meydana gelen kazada rahmetli olan madenci kardeslerimizin çocuklariyla iki gündür beraberiz. Çocuklarimiz Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügümüz bünyesinde görev yapan Gençlik Merkezi liderleri öncülügünde kendi evlerinden alindi. Konya’nin, gezip görülebilecek yerlerini ziyaret eden çocuklarimizi Konya gezisi dönüsü aksam ilimizde misafir ettik. Çocuklarimiz bugünde Karaman’i gezerek aksam kendi evlerine dönmüs olacaklar. Biz gençlerimize ve çocuklarimiza Karaman Valiligi ve Karaman Belediyesi olarak yardimci olmaya çalistik. Onlar bize rahmetli olan madenci kardeslerimizin emanetidir. Bu vesile ile maden faciasinda sehit olan madencilerimizi rahmetle aniyor, çocuklarimizin bundan sonraki yasantilarin da ve egitim hayatlarinda basarilar diliyorum’’ dedi.
Program günün anisina çektirilen hatira fotografinin ardindan sona erdi. (Haber Merkezi)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284