Vali Koca: “ Kaliteli Egitim Almak Her Ögrencimizin Temel Hakkidir”

Vali Murat Koca, Ilimize bagli Ermenek ilçesi Ardiçkaya ve Asagiçaglar Köyü ilkokul ve ortaokullari için düzenlenen yardim dagitim törenine katildi.

Vali Koca: “ Kaliteli Egitim Almak Her Ögrencimizin Temel Hakkidir”

DSI Konya Bölge Müdürlügü tarafindan ilkokul ve ortaokul ögrencilerine yönelik olarak yapilan yardim törenine; Vali Koca ve esi hanimefendi Vildan Koca, DSI Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun, Ermenek Kaymakami Eyyüp Güngör yardim yapilan okul yöneticileri ve vatandaslar katildi.
DSI Genel Müdürlügü ve DSI Konya Bölge Müdürlügünce Ermenek Ilçesinde daha önce gerçeklesen ziyaretlerde yapilan görüsmeler neticesinde belirlenen okullarin ve okul ögrencilerinin ihtiyaçlarinin tespit edilerek eksikliklerin giderilmesine yönelik, Karaman Valiligi ve Ermenek Kaymakamliginin organizasyonunda yardim çalismalari baslatilmisti.
Yürütülen çalismalar tamamlanarak kirtasiye, teknik donanim ve giyim esyalarindan olusan yardim malzemesi ihtiyaç sahibi okullara ve ögrencilere Vali Murat Koca ve esi hanimefendi Vildan Koca’nin da katildigi bir programla dagitimi yapildi.
Yardimlarin dagitimi sirasinda minik ögrencilerin yapilan yardimlardan dolayi oldukça mutlu olduklari gözlenirken, okul yöneticileri yapilan yardimlarla ilgili olarak yaptiklari açiklamada; okullarin eksikliklerinin giderilmesine ve zor sartlarda egitimlerini sürdürmeye çalisan ögrenciler için daha saglikli ve kaliteli egitim verebilmeleri adina düzenlenen yardim kampanyasi düzenleyen DSI Genel Müdürlügü Konya Bölge Müdürlügüne tesekkür etti.
Böyle bir organizasyonun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda yapilmasinin bölgede yasayan ve zorlu sartlarda egitimini sürdürmeye çalisan çocuklar için ikinci bir bayram oldugunu dile getiren Vali Koca, ihtiyaç sahibi okullara ve okul ögrencilerine yönelik gerçeklestirilen yardim kampanyasina destek veren kurum ve kuruluslara tesekkür etti.
Egitim hakkinin insanoglunun en temel haklarindan birisi oldugunun altini çizen Vali Koca, bölgenin yapisi ve ekonomik nedenlerden dolayi egitim - ögretimlerini zorlu sartlarda sürdürmeye çalisan bu bölgedeki ögrencilerin de diger ögrenciler gibi daha kaliteli ve saglikli ortamlarda egitimlerini alabilmelerinin en temel haklarindan birisi oldugunu söyledi.
Türkiye’nin aydinlik yarinlari için egitim – ögretim kurumlarinin daha saglikli bir hale dönüstürülmesinin sart oldugunu dile getiren Vali Koca, saglanacak teknik imkânlarla birlikte ögrencilere daha kaliteli egitim verilmesinin mümkün olacagini belirtti. Vali Koca, devletin yaptigi çalismalarla birlikte yardim kampanyasi düzenleyen kurum ve kuruluslarin bu tür organizasyonlarini önemsediklerini ifade etti.
Böyle anlamli güzel bir günde düzenledikleri yardim kampanyasi ile Ardiçkaya ve Asagiçaglar köyü ögrencilerinin mutluluguna ortak olan DSI Genel Müdürlügü yetkililerine tesekkür eden Vali Koca, egitim gibi önemli bir konuda düzenlenen bu tür organizasyonlara Valilik olarak maddi ve manevi gereken her türlü destegi vereceklerini kaydetti.
Vali Koca ve protokol üyeleri yardimlarin dagitilmasinin ardindan Ardiçkaya Ilkokulu ögrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayrami nedeniyle hazirladiklari programi izlediler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284