Vali Meral'den 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Mesajı

İlimiz Valisi Fahri Meral bu yıl 99’uncu yıldönümünü kutlayacak olduğumuz 19 Mayıs Atatürk’ün Anma Genlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Meral'den 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Mesajı

Vali Meral “Gençlerimizin Emanetinde Bulunan Cumhuriyetimizi Geleceğe Taşımak İçin Özveriyle Çalışacağına Yürekten İnanıyorum”

Vali Meral yayınladığı kutlama mesajında; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99 uncu yıldönümünü hep birlikte kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, aziz milletimizin tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür. İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bugün bu duyguların yaşatılması için hepimize özellikle Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Sevgili Gençler; Aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bu istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi. Sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim almanız devlet ve millet olarak en önemli amacımızdır. Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir. Gençlerimizin emanetinde bulunan Cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti; Kendisine emanet edilen vatanı, milleti ve güçlü Türkiye’yi koruma ve devam ettirme ruhuna sahip Türk Gençliğinin üstün gayret ve başarılarıyla sonsuza kadar var olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor,  Karaman halkının ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2018, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284