Vali Meral, Farklı Milletlerden Çocuklarla Kahvaltıda Buluştu

Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral hanımefendi Sosyal Uyum Programı Kapsamında Çocuklarla Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Vali Meral, Farklı Milletlerden Çocuklarla Kahvaltıda Buluştu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan, ülkemizde barınmakta olan başta Suriyeli olmak üzere farklı ülkelerden gelen çocuklarla ülkemizdeki çocukların entegrasyonunu sağlamayı amaçlayan Sosyal Uyum Programı kapsamında kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Hafta sonu Polisevinde düzenlenen etkinliğe; Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral hanımefendinin yanı sıra İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin ve eşi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Servet Türegün, İl Göç İdaresi Müdürü Ali Koca, koruyucu aileler ve çocukları ile ülkemiz dışından gelen misafir çocuklar ve aileleri katıldı.

Vali Fahri Meral eşi Zehra Meral hanımefendi ile birlikte kahvaltı sonrasında ilgilendiği çocuklar ve aileleriyle bir süre sohbet ederek, koruyucu aileler ve çocuklarının isteğini yerine getirip günün anısına her biriyle ayrı ayrı fotoğraf çektirdi. Ailelerin ve çocukların birbirleriyle tanışma imkânı bulduğu kahvaltıdan sonra konuk çocukların yapmış oldukları dua ile program sona erdi.

UNİCEF destekli olarak başlatılan ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi içerisinde 100 günlük eylem planında yer verilen ve ülkemizde barınmakta olan başta Suriyeli olmak üzere farklı ülkelerden gelen çocuklarla ülkemiz çocuklarının entegrasyonunun amaçlandığı “Sosyal Uyum Programı” ile çocukların birbirleriyle tanışmaları, kaynaşmaları ve birlikte yaşama duygularının geliştirilmesi hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2018, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284