Vali Meral İlçe Gezilerine Başladı

Vali Fahri Meral, ilimize bağlı Ayrancı İlçesini ziyaret ederek gezi ve incelemelerde bulundu.

Vali Meral İlçe Gezilerine Başladı

İlçe Kaymakamlığı önünde Kaymakam Mustafa Türkcan ve Kaymakamlık personeli tarafından karşılanan Vali Meral, daha sonra Kaymakamlığa geçerek Kaymakam Türkcan’dan ilçenin genel yapısı, ekonomik ve sosyal durumunu içeren bilgiler aldı.

Kaymakamlık binasında bulunan kurumları gezerek personellerle tanışan ve çalışmalarında kolaylıklar dileyen Vali Meral, Kaymakamlık ziyaretinin ardından beraberindeki heyet ile birlikte spor salonunda incelemelerde bulundu. Antrenörlerin eşliğinde çalışmalarını sürdüren genç sporcuların bir süre çalışmalarını izleyen Vali Meral, ilçedeki ziyaretlerini daha sonra ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğü, yapımı tamamlanarak yeni binasına taşınan sağlık ocağı ve ilçe jandarma komutanlıklarıyla sürdürdü.

Kurum ziyaretleri sırasında birim personelleriyle tanışarak ziyaret ettiği kurumlarda incelemelerde bulunan ve yetkililerden yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler alan Vali Meral, başarılar dileyerek tamamladığı kurum ziyaretlerinin ardından daha sonra şehit ve gazi yakınlarına bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Vali Meral’in şehit ve gazi yakınlarına yaptığı ziyaretlerin ilk durağı 1977 yılında İzmir’de trafik kazasında şehit olan Fuat Sezen’in ailesi oldu. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette şehit Sezen hakkında aileden bilgiler alan Vali Meral’in, şehit ailelerine yaptığı ziyaretin ikinci durağı ise Usta ailesi oldu. 1989 yılında Cudi Dağı’nda terör örgütüyle girilen çatışmada şehit düşen Turgay Usta’nın ailesini ziyaret eden Vali Meral, “Bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabırlar diliyorum” dedi.

Evlatlarımızı vatan yolunda şehit vermenin gururunu ve onurunu taşıyoruz diyen aileler, kendilerini yalnız bırakmayarak desteklerini esirgemeyen başta Vali Meral olmak üzere, tüm devlet büyüklerine teşekkürlerini ilettiler.

Vali Meral, Ayrancı ilçesindeki ziyaretlerini daha sonra esnaf ziyaretleriyle sürdürdü. Ziyaret ettiği esnaflarla hoş sohbetler gerçekleştiren Vali Meral, ayaküstü gerçekleştirdiği ziyaretlerde esnaflara hayırlı işler ve bol kazançlar temennisinde bulundu.

Vali Meral’in Ayrancı ilçesine düzenlediği gezi ve incelemelerine İlçe Kaymakamı Mustafa Türkcan, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer ve daire müdürleri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284