Vali Meral İmar Barışı Uygulamasını Yerinde Takip Etti

Vali Fahri Meral, 8 Haziran 2018 tarihinde uygulamaya konulan imar barışına yönelik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye başlayan başvuru noktalarını ziyaret etti.

Vali Meral İmar Barışı Uygulamasını Yerinde Takip Etti

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Meral, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü başvuru noktalarında hizmet verilen imar barışının içeriği, kapsamı ve iş süreçleri hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Bilgi almak ve işlem yaptırmak için gelen vatandaşlarla uygulama hakkında bir süre sohbet eden Vali Meral, e- Devlet üzerinden yapılan imar barışı sürecini bizzat yerinde takip etti.

Uygulama kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu’na eklenen geçici 16’ncı madde ile ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılar, İmar Barışı kapsamına alındı. Bu bağlamda başvurular 8 Haziran 2018 tarihinde başlamış olup 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek. Yapı Kayıt Belge bedelinin ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırılması gerektiği düzenlemede yer alıyor.

Vatandaşların beyanı esas alınarak başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılmakta olup hatalı başvurulara sebebiyet verilmemesini teminen ulaşım ve erişim kolaylığı gözetilerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü zemin katında “İmar Barışı Başvuru Noktaları” oluşturuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284