Vali Meral Kaşoba Ve Demiryurt Köylerini Ziyaret Etti

Vali Fahri Meral, ilimize bağlı Kaşoba ve Demiryurt köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Meral Kaşoba Ve Demiryurt Köylerini Ziyaret Etti

Köy ziyaretlerine Kaşoba ile başlayan Vali Meral, burada köy muhtarı Yüksel Öcal tarafından karşılandı. Küçükbaş hayvanlar için yapılan süt sağım platformunu gezerek bir süre incelemelerde bulunan Vali Meral, devam eden süt sağım işlemini bir süre yerinde takip etti ve işletme sahibi Yüksel Öcal’dan bilgiler aldı.

İncelemelerinin ardından kooperatif binasında üyelerle bir araya gelen Vali Meral, köy muhtarı Öcal’dan köyün genel durumu ve sorunları hakkında bilgiler aldıktan sonra Demiryurt köyüne hareket etti.

Demiryurt köyü muhtarı Emin Yılmaz tarafından karşılanan Vali Meral, bölgedeki Merkezi Süt Sağım Üniteli Damızlık Sığır Yetiştiriciliğinin yapıldığı alanda bir süre incelemelerde bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık’tan devam eden proje hakkında bilgiler alan Vali Meral, bölgedeki incelemelerinin ardından Tarımsal Kalkınma Kooperatif binasında kooperatif üyeleriyle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Meral’in köy ziyaretlerine; İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık, İl Mahalli İdareler Müdürü Abdullah Şahiner, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Özgür Öztürk eşlik etti.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Kaşoba köyünde makine ve donanım alımlarının desteklenmesi, 2007 ile 2014 yılları arasında gerçekleştirildi. Kaşoba köyünden Yüksel Öcal'a 2013 yılında 20 koyun sağım platformu bin litre rezerv tanklı proje için (Toplam 35 bin 300 Türk Lirası maliyetli)  17 bin 600 Türk Lirası hibe desteği sağlandığı belirtildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2009 yılı yatırım programına alınan proje kapsamında Demiryurt Köyünde, Ortaklar Mülkiyetinde 30 aileye 10'ar baş olmak üzere 300 başlık Merkezi Süt Sağım Üniteli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği projesi uygulanmış olup, proje kapsamında toplam 3 milyon 409 bin 687 Türk Lirası kredi kullanıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284