Vali Meral Küçükkoraş Köyünde Erozyonla Mücadele Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Vali Fahri Meral, Ayrancı İlçesi Küçükkoraş köyünde köy halkı ile bir araya gelerek, Orman İşletme Müdürlüğünce erozyonla mücadele amacıyla yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Meral Küçükkoraş Köyünde Erozyonla Mücadele Çalışmalarını Yerinde İnceledi

31 Temmuz 2018 Salı günü gerçekleşen ziyaret ve incelemelerde Vali Meral’ e Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan, Karaman Orman İşletme Müdürü Fazıl Cabaroğlu, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, İl Özel İdaresi yetkilileri, Ereğli İşletme Şefliği yetkilileri ve meclis üyesi Şuayip Önemli eşlik ettiler.

İlk olarak köy ziyaretinde bulunan Vali Meral’i Küçükkoraş köyü muhtarı Mehmet Ali Dölek ve köy halkı karşıladı. Ardından okul bahçesinde bulunan çocuklarla sohbet eden Vali Meral, okul binasında bir araya geldiği vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, vatandaşların istek ve sorunlarını dinledi ve köy muhtarından köyün genel durumu hakkında bilgi aldı.

Daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte köy yerleşim yerinin hemen üzerinde yer alan Orman İşletme Müdürlüğünce erozyonla mücadele amacıyla Toprak Muhafaza Uygulama Projesinin çalışmalarının yapıldığı dağlık bölgeyi gezen Vali Meral Sahada incelemelerde bulunarak Orman İşletme Şefi Cabaroğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Erozyonla mücadele kapsamında; Ayrancı İlçesi Küçükkoraş köyü yerleşim yerinin hemen üzerinde, mülkiyeti hazineye ait olan ve ağaçlandırılmak üzere Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edilmiş olan  570 Dekar alan üzerinde Karaman Orman İşletme Müdürlüğünce erozyonla mücadele amacıyla Toprak Muhafaza Uygulama Projesi tanzim edildi.

Küçükkoraş köyünü sel ve toprak kayması baskınlarından korumak amacıyla arazi meyilinin % 60 ı aştığı alanları içeren yamaç alanlarda; mini ekskavatör iş makinaları ile yaklaşık 30 km teras yapılmaktadır. Ayrıca arazi meyilinin makinalı çalışmaya elvermediği alanlarda ise işçi ile 26 km kafes tel teras yapımı devam ediyor.

Sel baskınlarını önlemek ve toprak taşınımını en aza indirmek için dere içlerinde ise 2043 metre kafes tel eşik yapılmaktadır. İhaleli iş kapsamında; yaklaşık 640 Bin Türk Lirası bedelle 25.06.2018 tarihinde başlanan çalışmalar, iş planında belirtildiği gibi ilerlemekte ve 07.09.2018 tarihinde toprak hazırlığı işinin bitirilmesi hedeflenmektedir. Sonbahar döneminde Orman Köylülerimiz ile birlikte, Sedir-Karaçam-Ardıç-Badem-İğde-Kuşburnu-Alıç-Ahlat türlerinden, yaklaşık 25000 adet fidan toprakla buluşturulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284