Vali Meral: Sizler Bizlere Aziz Şehitlerimizin Emanetisiniz

15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve Şehitler Günü nedeniyle İlimiz Valiliği tarafından düzenlenen şehit yakınları, gaziler ve ailelerine akşam yemeği verildi.

Vali Meral: Sizler Bizlere Aziz Şehitlerimizin Emanetisiniz

Polis evinde düzenlenen yemeğe Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekili TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Recep Konuk, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Garnizon Komutanı Albay İlhan Şen, Askerlik Şubesi Başkanı Yurdakul Kazım Türkmen, İl Protokolü, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Yemek öncesinde masaları tek tek gezen Vali Meral, günün özel konuklarıyla yakından ilgilenerek bir süre onlarla sohbet etti.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, Muhammed Yalçın’ın babası Selahattin Yalçın, “Evlat acısı bir başka ama vatanımız, devletimiz, bayrağımız, milletimiz sağ olduğu sürece evladımla her zaman gurur duyuyorum. Ezanımız susmasın, bayrağımız inmesin, vatanımız bölünmesin diye hepimiz bu uğurda ölmeye hazırız. Ama şunu unutanlar var. Biz yürek taşıyoruz. Kürek taşımıyoruz. Biz bu inançla Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz diyen rabbim ne dediyse doğru söyler. Milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimize bu vatan minnettar kalacaktır” dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Karaman Milletvekili Recep Konuk, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları ancak birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza ederek koruyabileceğimizi söyledi. Vatanın her karış toprağının şehit kanlarıyla sulandığını belirten Konuk, ecdadımızın bir emanet ettiği bu kutsal vatan topraklarının işgalci ve istilacı güçlere terkedilemeyecek kadar değerli ve mukaddes olduğunu söyledi.

Konuk, “Bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada oturmanın bu coğrafyada iskânda bulunmanın zorlukları var. Mütemadiyen bu coğrafya bir saldırıyla karşı karşıyadır. İşte bunlardan en sonuncusu da yine bugün himayelerinde bu programı tertip ettiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza ve milletimize yapıldı. Eğer Sayın Cumhurbaşkanımız ve milletimiz geçmişte 1969’da hatırlayın güçlü bir iktidar kuruldu. İktidar partisi bölündü. 71’de muhtıra geldi. Sonra ne oldu 80 darbesi oldu. Onun öncesinde 60 darbesi vardı. Daha sonra 1997’de Refah-Yol hükümeti döneminde iktidarın büyük kanadının çoğunluğunun yok edilmesi adına bir siyasi parti bir şemsiye partisi icat edildi. Orda da bölünme oldu. Yapılan tüm bu darbeler zannediliyor ki iktidara yapılıyor. Bu darbeler sadece iktidara değil, milletimize, milletimizin geleceğine yapılıyor” dedi.

Konuk’un konuşmasının ardından Ankara’da düzenlenen şiir yarışmasında Türkiye birincisi olarak ilimizi gururlandıran Larende Anadolu Lisesi öğrencisi Seher Turgut’un programda okuduğu “Şehit Anası” isimli şiiri davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitleri rahmetle yâd ederek, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz diyerek konuşmasına başlayan Vali Fahri Meral; “Bu vakur millet, devletinin bekası ve ay yıldızlı bayrak altında özgürce yaşayabilmek için Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Dumlupınar’da, Kurtuluş Savaşı’mızda, 15 Temmuz’da ve alçak terör saldırılarında;  birçok vatan evladını toprağa vermiştir” dedi.  

15 Temmuz akşamı FETÖ terör örgütü tarafından milletin iradesine yapılan hain ve alçak darbe girişiminin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, halkımızın sokaklara inmesi ve kahramanca mücadelesiyle geri püskürtüldüğünü söyleyen Vali Meral, “Bu uğurda canlarını veren cennetmekân şehitlerimizi ve onların öncülüğünde yazılan 15 Temmuz destanını asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz’u her yıl dönümünde yâd edecek, kahramanlıklarını nesilden nesille gururla aktaracağız” dedi.

Konuşmasında şehit ailelerine de seslenen Vali Meral, “Sizler, aziz şehitlerimizin, bizlere emanetisiniz. Devletimiz ve milletimiz, sizlerin kıymetini, değerini her zaman bilecek, hiçbir zaman unutmayacaktır. Çünkü sizler en değerli varlıklarınızı; çocuklarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, kısacası en sevdiklerinizi, bu vatan için, bu millet için feda ettiniz. Şehitlerimizin ailesi hepimizin ailesi, onların sorunu, hepimizin sorunudur ve devletimizin bütün imkânlarının onların hizmetinde olacağını ve bu sorunları çözme konusunda her türlü gayreti göstereceğimizi ifade etmek istiyorum. Vatan ve millet uğrunda gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehit ailelerimize sabır ve metanet diliyor, gazilerimize de sağlık ve afiyet temenni ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284