Vali Meral “Türk Milletinin Sarsılmaz İradesi ve Cumhuriyeti Sonsuza Kadar Yaşatma Azmi, Tüm Güçlükleri Aşmamızda En Büyük Güvencemizdir”

Vali Fahri Meral, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında

Vali Meral “Türk Milletinin Sarsılmaz İradesi ve Cumhuriyeti Sonsuza Kadar Yaşatma Azmi, Tüm Güçlükleri Aşmamızda En Büyük Güvencemizdir”

“Bugün Cumhuriyetin ilan edilişinin 94. yıldönümünü kutlamanın heyecanını, mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Atatürk'ün 'En Büyük Eserim' dediği Cumhuriyetle birlikte Devletimiz; hukukun üstünlüğüne dayalı, kişi hak ve özgürlüklerini özümsemiş, bireyin odakta olduğu birinci sınıf bir demokrasiye sahip olma yolunda önemli mesafeler kat etmiştir. Sürekli olarak gelişen dünyada güçlü demokrasisi, büyüyen ekonomisi ve kalitesi artan eğitim düzeyi ile ülkemizi hak ettiği konuma getirmek, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için elbirliğiyle çalışmak mecburiyetindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bugünde belli aralıklarla hain ve karanlık mihrakların girişimleriyle içerden ve dışarıdan çökertilme girişimlerine maruz kalmasına rağmen her defasında aziz milletimiz canını dahi ortaya koyarak, birlik ve beraberliği sayesinde bu girişimlerin üstesinden gelmiştir. En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini ve iradesine sahip çıktığını tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Savaşı’ndaki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir. Unutmayalım ki, en zor zamanlarında dünyaya vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş büyük bir milletiz. Bilinmelidir ki, Türk milletinin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma azmi, tüm güçlükleri aşmamızda en büyük güvencemizdir. Ne mutlu bize ki milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur. İnsanımızın her bakımdan mutlu olduğu, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için tarihte olduğu gibi günümüzde de tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Ülkemizi, 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yaşında dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için üzerimize düşeni yapacağız. Türk halkı, şanlı tarihimize, milli benliğimize sahip çıkacak, çağdaş uygarlık hedefine ulaşmada kararlı biçimde yürümeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, Karamanlı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284