Vali Süleyman Tapsız’ın 10 Aralık İnsan Hakları Haftası Mesajı

Vali Süleyman Tapsız, 10 Aralık İnsan Hakları Haftası Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı

Vali Süleyman Tapsız’ın 10 Aralık İnsan Hakları Haftası Mesajı

Vali Tapsız yayınladığı mesajında; “Birleşmiş Milletler Teşkilatınca İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilmesi dolayısıyla her yıl 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.
İnsan Hakları Beyannamesi, hiç şüphesiz evrensel bir yaklaşımın neticesidir. Yüzyıllara dayanan insanlık medeniyetinin ve ortak aklının en müşahhas tezahürüdür.
İnsanlar farklı ırklardan ve kültürlerden gelebilir, farklı değerlere sahip olabilirler. Bunun neticesi olarak ülkeler ve toplumlar elbette birbirinden farklı olacaktır. Bütün farklılıklara rağmen, insanlığın ortak paydası, bireylerin doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlüklerdir. Bu, onurlu bir yaşamın gereği ve en temel şartıdır.
Tarih, evrensel insani değerlere bağlı ülkelerin daha huzurlu, istikrarlı ve müreffeh olduğunu göstermektedir. Bu temel değerlere sahip çıkarak ve özgürlüklerin alanını genişleterek geriye gitmiş tek bir toplum yoktur. Aksi yönde hareket edenlerin acı akıbetleri ise ortadadır. Günümüzde de halklarının özgürlük, haysiyet ve onurlu yaşam gibi meşru taleplerine kulak tıkayan rejimlerin akıbetinin ne olacağı bellidir.
Demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda olduğu bütün demokratik ve muasır devletlerde olduğu gibi ülkemizde de, bireyin güvenliği ve insan haklarına büyük önem verilmektedir.
Yaratılmışların en şereflisi olan insanoğlu, bu şeref ve onur çerçevesinde rengi, ırkı, dini ve dili ne olursa olsun insan olduğu için her türlü hak ve hukuk alanında eşit haklara sahiptir.
“Yaradılanı severiz yaradandan ötürü” düşüncesini kendine ilke edinmiş olan milletimizin bir ferdi olarak, tüm bireylerin insan haklarının saygı göreceği bir dünya oluşturma çabası ve kararlılığıyla 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, dünyada yaşanan tüm sıkıntıların sona ermesini; adalet, eşitlik, özgürlük temelinde mutlu bir gelecek diliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284