Vali Tapsız Esnaf Odalarının Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Vali Tapsız, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal’ı ziyaret etti.

Vali Tapsız Esnaf Odalarının Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal tarafından karşılanan Vali Tapsız, gerçekleşen ziyarette Başkan Uysal’dan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal,  yönetim kurulu üyeleri ile birliğe bağlı çeşitli odalara mensup başkanların da katıldığı ziyarette; Esnaflarımızın ilimiz ekonomisindeki yerinin çok önemli olduğunu belirten Vali Tapsız; “Esnaflar, piyasaların canlı bir şekilde sürdürülebilir olmasında ana unsur olma özelliğini gösteriyor. Ticari ilişkilerimizde esnaflarımızın güler yüz ve ahlâkı kendilerine şiar edinerek hizmet etmesi ve ticaret ahlâkını kendi inanç, adet ve kültürümüze uygun bir şekilde gerçekleştirmeliyiz” dedi.

Esnaflarımızın temelini oluşturan ahiliğin medeniyetimizin gelişmesinde, kültür, sanat ve ticaret hayatının zenginleşmesinde, çalışma hayatında ahlaki değerlerin yerleşmesinde büyük rolü bulunduğunu belirten Vali Tapsız: “Ahilik bilinciyle hareket eden esnaflarımız, bir taraftan sosyal barışın sağlanmasına hizmet ederken, diğer taraftan mesleki ilkeler etrafında şekillenen dayanışma gücüyle toplumumuzun ve devletimizin ayakta kalmasına yardımcı olmaktadır” şeklinde konuştu.

Oda temsilcilerinin sorunlarını dinleyerek çözümü noktasında birlikte hareket etmeleri gerektiğini belirterek, belirlenecek doğru strateji ile sorunların daha kısa süre içerisinde çözülebileceğini ifade eden Vali Tapsız’a ziyaretin sonunda, Başkan Uysal tarafından üzerinde Karamanoğlu Mehmet Bey, Yunus Emre ve Piri Reis’in yer aldığı plaket hediye edildi. Başkan Uysal, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret, toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi

Vali Tapsız, esnaf odaları birliği ziyaretinin ardından aynı bina içerisinde girişimcilik kursu verilen sınıfı ziyaret ederek, eğitim gören kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Kursiyerlere girişimciliğin önemi konusunda çeşitli tavsiyelerde bulunan Vali Tapsız, kursiyerlere eğitimlerinde başarılar dileyerek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284