Vali Tapsız İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Katıldı

2016 yılı III. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Süleyman Tapsız Başkanlığında Yapıldı

Vali Tapsız İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Katıldı
27 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 14.00’de Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ve Vali Süleyman Tapsız’ın ilk kez başkanlık ettiği toplantıya;  Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, ilçe kaymakamları, belde ve ilçe belediye başkanları ile kamu kurumlarının bölge ve il temsilcileri katıldı.
Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Vali Süleyman Tapsız, "İl koordinasyon kurulu üyeleri ile ilk toplantılarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Tapsız, başkan olarak katıldığı bu ilk toplantıda bölge müdürleri ile tanışarak bölgede ve il genelinde yapılan çalışmaları öğrenme fırsatı bulacağını söyledi.
Olağanüstü bir süreç ve dönemden geçtiklerini, Anayasa ile kurulan düzenin, insan hak ve hürriyetlerinin ortadan kaldırılmak istendiği menfur bir saldırı ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Vali Tapsız, “Bu silahlı darbe teşebbüsü Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve milletimizin kendi demokrasisine ve kendi iradesine sahip çıkması ve özellikle Devlet ve Milletin el ele vermesiyle engellenmiş oldu. Darbe girişiminde 246 vatandaşın şehit olduğunu ve şu an hastanelerde tedavi gören onlarca yaralı olduğunu dile getiren Vali Tapsız, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden 246 şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, şehit ve yaralılarımızın ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.
Vali Tapsız, Başbakanlığın talimatlarıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın öncülüğünü yaptığı bir yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, düzenlenen bu kampanya ile şehit ve yaralı ailelerinin acılarını ve kederlerini bir nebze olsun gidermek olduğunu söyledi. Darbe girişimi sonrasında şehit olan ve yaralanan vatandaşların ailelerine yardımcı olmak amacıyla hükümetin, vatandaşların ve işadamlarının yardım talepleri doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kararı ile yardım kampanyası başlatıldığını belirten Vali Tapsız ; "Yardım ve bağışlar için Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankasında hesap numaraları açıldı. Bu bankaların açılan hesap numaralarına yardım ve bağışlar yapılabilir. Yardım kampanyasına tüm kamu kurum ve kuruluşlarını davet ediyorum. Böylesine anlamlı ve önemli bir konuda kurum müdürlerinden de hassasiyet göstermelerini istiyorum." dedi. Vali Tapsız, gerçek ve tüzel kişiliklerin doğrudan doğruya bağışta bulunabilecekleri gibi yardımda bulunmak isteyenlerin Vodafone, Türkcell ve Avea gibi telefon operatörleri aracılığıyla “1507” ye kısa mesaj atarak bağışta bulunabileceklerini söyledi.
İşadamlarına da çağrıda bulunan Vali Tapsız, bağışta bulunmalarını isteyerek, ülkemizin büyük bir faciadan kurtulduğunu, bu ülkenin geleceği için 246 şehit veren milletimizin basireti ile kendi iradesine sahip çıktığını söyledi. Bu yüzden yapılacak yardımların önemli olduğunu ve ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Vali Tapsız, tüm kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ve personellerinin yanı sıra sanayici ve işadamları ile birlikte Karaman halkının bu kampanyaya katılmasının milli birlik ve kardeşliğimiz için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. 
Vali Tapsız'ın konuşmasından sonra yatırımcı bölge temsilcileri ve il temsilcilerinin 2016 yılı 2. Dönem yatırımlarının gerçekleşme durumlarıyla ilgili sunumları ve uygulamada ortaya çıkan sorunların çözümüyle ilgili konular ele alındı.
27 Temmuz 2016 itibariyle toplam proje bedeli 3 milyar 380 milyon 319 bin 832 Türk Lirası, 452 proje üzerinde çalışma yapılırken ikinci dönem sonu itibariyle 187 milyon 446 bin 302 Türk Lirası harcanarak, yüzde 39 parasal ve yüzde 44 fiziki gerçekleşme sağlandı.
 



 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284