Vali Tapsız, İyilik Sofrasında Mültecilerle Bir Araya Geldi

Vali Süleyman Tapsız, İl Müftülüğü tarafından organize edilen iftar yemeğinde ülkelerinde yaşadıkları sıkıntılardan dolayı ilimize yerleşen mültecilerle bir araya geldi.

Vali Tapsız, İyilik Sofrasında Mültecilerle Bir Araya Geldi

Polisevinde düzenlenen İftar programı Kuran- ı Kerim tilaveti ve edilen dualarla başladı. “İyilik Sofrası” sloganıyla kurulan ve paylaşmayı esas alan sofrada ülkelerinde yaşadıkları sıkıntılardan dolayı evlerini ve yurtlarını bırakmak zorunda kalan ve ülkemize yerleşen mültecilerle bir araya gelen Vali Tapsız, iftar öncesinde masaları tek tek dolaşarak onlarla yakından ilgilendi.

Ülkelerinden ve yakınlarından uzak bir memlekette hayatlarını sürdürmeye çalışan mültecilerle bir süre sohbet ederek yaşadıkları hayata ve Şehr–i Ramazana dair görüşlerini paylaşan Vali Tapsız, Ramazan ayının birlik ve beraberliğin pekişmesi, kardeşlik hukukunun temellerinin sağlam bir zemine inşa edilerek daha güzel ve daha coşkulu bir şekilde yaşanabilmesi için güzel bir fırsat olduğunu dile getirerek, içinde bulunduğumuz rahmet ve mağfiret ayının tüm güzellik ve bereketiyle İslam âlemine ve insanlığa hayırlar ve güzellikler getirmesi dileklerinde bulundu.

Program boyunca Vali Tapsız’a büyük ilgi gösteren mülteciler, iftar yemeğine katılarak kendilerini yalnız bırakmayan Vali Tapsız’a teşekkür ettiler.  Programın sonunda mülteciler Vali Tapsız ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284