Vali Tapsız: Karaman, Darbecilere Karşı Dik Bir Duruş Sergiledi

15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY Terör örgütünün üniformalı mensuplarınca yapılmak istenen darbe girişimine bütün yönetim birimleriyle karşı duran Karaman o gece örnek illerden biri oldu.

Vali Tapsız: Karaman, Darbecilere Karşı Dik Bir Duruş Sergiledi
Darbe girişimi sonrasında tüm yurtta başlatılan ve yaklaşık 16 gündür devam eden FETÖ/PDY terör örgütüne mensup kişilere yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında Karaman’daki çalışmalar konusunda Vali Süleyman Tapsız, bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunu bilgilendirdi.
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Vali Yardımcısı Erkan Karahan ile yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Süleyman Tapsız, “Bu darbe teşebbüsü Cumhurbaşkanımızın dirayeti, milletimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Bu vesile şanlı tarihimizin sayısız örneklerinde olduğu gibi millet ve devlet kenetlenmesi bir kez daha kendini göstermiştir. Büyük Türk milletinin bu kutlu yürüyüşünü engellemek isteyen bağımsızlığımızı, hürriyetimizi elimizden almak isteyen bu hainleri öncelikle lanetliyoruz. Bu süreç içerisinde sokaklara, meydanlara çıkarak, devletimizin, demokrasimizin birlik ve beraberliğimizin sahiplenmesi yüksek bir cesaret ve onur gösteren başta Karamanlı vatandaşlarımıza sonsuz hürmetlerimizi arz ediyoruz. Tabi yine bu süreçte vatandaşımızla birlikte dim dik ayakta duran Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere emniyet personelimize ve yine aynı anda birçok ilde problem yaşanırken ilimizde Alay komutanımız Mustafa Albayımız ilk saatten itibaren devletine ve milletine bağlılığını göstererek yanımızda yer almıştır kendilerine ve personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Darbe girişiminin ardından saat 22.30’dan itibaren ben, Emniyet müdürümüz, Albayımız ve Cumhuriyet Başsavcımız Emniyet binasında bir araya geldik. Daha sonrada sürekli siyasi partilerimizin il başkanlarıyla, milletvekillerimizle, STK temsilcileriyle irtibat halindeydik. Daha sonra Aktekke Kent Meydanına hep birlikte giderek halkımızla orada bütünleştik ve şunu orada da ifade ettik. Biz hep birlikte milletimizin, devletimizin emrindeyiz dedik. Bu hain silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın acılarına ve kederlerine ortak için devletimiz şehit yakınlarına tanınan hakları seferber etmiştir. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir yardım kampanyası başlatmıştır. Yunus Emre ve Mevlana’nın torunları olarak Karaman halkının bu yardım kampanyasına öncülük edeceklerine inancım tamdır.” dedi.
Vali Süleyman Tapsız, basın mensuplarına da teşekkür ederek, “Sizlerde bu darbe girişimi sırasında halkın doğru ve tarafsız bilgilendirilmesi yönünde çok önemli bir görevi yerine getirdiniz. Karaman’da yayın yapan tüm yerel gazeteler, internet siteleri ve ulusal basın temsilcileri, yaptığınız yayıncılıkla dik duruşunuzu ortaya koydunuz. Devletimizin ve milletimizin yanında yer aldığınızı gösterdiniz. Sizlere de bu nedenle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vali Tapsız, FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadele kapsamında Karaman’da yürütülen çalışmalar konusunda da verdiği bilgide, operasyonlar kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında görevden uzaklaştırılan personelin sayısının 268 olduğunu bunlardan 150’sinin Milli Eğitim, 33’ünün Emniyet, 15’inin Müftülük, 11’inin Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, 10’nun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 9’unun İl Özel İdaresi, 8’inin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 6’sının Karaman Belediyesi, 5’inin Halk Sağlığı Müdürlüğü, 3’ünün Sosyal Güvenlik Kurumu, 3’ünün Valilik, 2’sinin İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, 2’sinin Karayolları 33. Şube Şefliği, 2’sinin İl Jandarma Komutanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Defterdarlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü ve İŞKUR’dan da birer personel olduğunu söyledi.
Vali Tapsız kamu görevinden çıkarılan personel sayısının ise 7 olduğunu bunlarında Kadastro Müdürlüğü’nden 3, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan 2, Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi’nden de 2 olduğunu vurguladı.
Vali Süleyman Tapsız, FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadele kapsamında haklarında adli işlem yapılan 104 kişiden 53’ünün tutuklandığını, 26’sının gözaltına alındığını, 10’unun adli kontrolle serbet bırakıldığını, 15’inin ise adli işleminin devam ettiğini ifade etti.
Ayrıca ilimizde 5 okul, 2 eğitim merkezi, 2 yurt ve bir derneğin kapatıldığını da sözlerine ekledi.
"Suçsuz olan ve bu örgüte mensup olmayanlar ayıklanacak"
Görevden uzaklaştırmanın bir idari işlem olduğuna belirten Vali Tapsız, "Bu görevden uzaklaştırılan kamu personeli hakkında tahkikat yapılacak ve müfettişler görevlendirilecek. Yapılacak tahkikat neticesinde ne olacağına ve hangi cezayı alacaklarına karar verilecek. Ben vali olarak şunu söylüyorum hak ve adaletten ayrılmayacağız, adil olacağız. Ama, terör örgütüne mensup olanlara ise asla merhamet edilmeyecek. Onlara gerekli ceza neyse hakkettikleri cezayı alacaklar. Ama bunun dışında suçsuz olan ve bu örgüte mensup olmayanlar ayıklanacak. Bunlarla ilgili işlemler adilane bir şekilde yürütülecek. Devletimizin gerekli birimleri gereken çalışmaları sürdürüyor" ifadelerini kullandı.



 

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284