Vali Tapsız Karaman Kalesinde İncelemelerde Bulundu

Karaman tarihinin eşsiz örneklerinden birisi olan ve orijinal yapısıyla günümüze kadar ayakta kalan Karaman Kalesi yapılacak çalışmalarla kültür turizmine kazandırılacak.

Vali Tapsız Karaman Kalesinde İncelemelerde Bulundu

Geçtiğimiz yıllarda kale içerisinde yapılan arkeolojik çalışmalarla birlikte yüzyıllardır saklı kalan tarih gün yüzüne çıkarılmış ve kale otantik görünümüyle yepyeni bir çehreye kavuşturulmuştu.

Vali Süleyman Tapsız, bugüne kadar yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla Karaman Kalesini gezerek bir süre incelemelerde bulundu.

İç kaledeki incelemeleri sırasında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ve Müze Müdürü Abdülbari Yıldız’dan bilgiler alan Vali Tapsız, eşsiz ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkan ilimizin inanç ve kültür turizminde beklenen ve hedeflenen noktaya gelebilmesi için gereken çalışmaların ivedilikle yürütülmesi gerektiğini söyledi. Yüzyıllardır ayakta kalmayı başarmış, geçmişimize ışık tutan, canlı tarihimizin en önemli eserlerinden birisi olma özelliği taşıyan Karaman Kalesinin kültür turizmine kazandırılmasının tarihimizi yaşatmak ve korumak adına önemli olduğunu söyleyen Vali Tapsız,  her yönüyle ilimizin en eski eseri olan kaleye yeni bir kimlik kazandırılması için öncelikle kalenin iç ve dış çevre düzenlemesinin yapılması gerektiğini ifade ederek bu konuda ilgili kurumlara talimat verdi.

Vali Tapsız, İç kaledeki incelemelerinin ardından yine aynı bölgede bulunan ve onarımı yapılarak yeniden hizmet vermeyi bekleyen Pir Ahmet Kale Cami ve Hamam’ı gezerek incelemelerde bulundu. Hamam, Kavas Evi ve caminin bulunduğu alanda bir süre incelemelerde bulunan Vali Tapsız, görünümüyle tarihi bir eser olma özelliği taşıyan Kale Camisi ve Hamam’ın bir an önce onarımının yapılıp, Karaman turizmine kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Tarihimize ve kültürel değerlerimize hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Vali Tapsız “Bizi biz yapan değerlerimizi ve kültürümüzü yaşatmalı ve gelecek nesillere miras bırakmalıyız. Karaman adına böylesine önemli bir konuda yerel medyasından özel sektörüne kadar her kurum ve kuruluşun kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284