Vali Tapsız: Karaman’ın Yakaladığı Başarı İvmesini Daha Yukarılara Taşımalıyız

Muhtarlar ve il müdürleriyle düzenlenecek toplantılarla bundan sonra daha sık bir araya geleceklerini söyleyen Vali Tapsız, Karaman’a son 14 yıl içerisinde yapılan ve tamamlanan proje ve yatırımlar hakkında bir konuşma yaptı.

Vali Tapsız: Karaman’ın Yakaladığı Başarı İvmesini Daha Yukarılara Taşımalıyız

Düzenli olarak her ay yapılan Muhtarlar toplantısı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Süleyman Tapsız, Vali Yardımcıları Kaya Çelik, Sezer Işıktaş, Hakan Ezgi ve Ahmet Günaydın, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılışında Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ahmet Günaydın, İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmaları değerlendiren bir sunum yaptı.

Konuşmasında, Karaman’ın tarihsel kimliğini ön plana çıkararak manevi şahsiyetlerinin yanı sıra konumu itibariyle ilimizin çok önemli avantajlara sahip olduğunu belirten Vali Tapsız, son 14 yılda ilimize 11 milyar Türk lirası yatırım yapıldığını söyledi.

Konuşmasının devamında, 2002 yılından bu yana ilimize yapılan yatırımları sayısal verilerle ifade eden Vali Tapsız, yatırımlar açısından ilimizin çok iyi bir durumda olduğunu dile getirerek, hızlı tren, havaalanı ve enerji alanındaki projelerin hayata geçirilmesiyle Karaman’ın yakaladığı ivmenin daha da yukarılara çekileceğini sözlerine ekledi.

Deprem riskinin en az olduğu bölge olmasının yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı şirketler için önemli avantajlar sunduğunu dile getiren Vali Tapsız, yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizle sahip olduğumuz bu avantajı en iyi şekilde değerlendirerek, Karaman’ı ticari noktada istenilen hedeflere ulaşabileceğini söyledi.

Kültür ve turizm sektöründe ilimizin tanıtımı ve sahip olduğu kültürel mirasın devamı için çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Vali Tapsız, Karadağ’da yapılacak özel bir projeyle Karadağ’ı, ilimiz turizmine kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Vali Tapsız, Taşkele’de bulunan İncesu Mağarasında yapılacak yenileme çalışmalarıyla birlikte, Karaman Kalesi ve içindeki caminin yanı sıra diğer tarihi eserlerinde yenileme çalışmalarının yaptırılarak, ilimizi daha da ön plana çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Toplantıda, ilimize yapılan eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık, ulaştırma ve altyapı ile KÖYDES yatırımları ile ilgili konuşan Vali Tapsız, yatırımların son hızla devam edeceği söyledi.

Toplantıda, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini dinleyerek, sorunların çözümü noktasında her zaman çözüm üreten bir anlayış içinde olduklarını ifade eden Vali Tapsız, sorun ve taleplerin giderilmesi konusunda ilgili müdürlere talimat verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2017, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284