Vali Tapsız: Muhtarlarımız Devlet Yapımızın Temel Taşlarını Oluşturmaktadır

Vali Süleyman Tapsız, muhtarlara ifa ettikleri görevlerine uygun önem ve ilginin gösterilmesine ilişkin bir genelge yayımladı.

Vali Tapsız: Muhtarlarımız Devlet Yapımızın Temel Taşlarını Oluşturmaktadır

Yayımlanan 2017/5 sayılı genelge doğrultusunda Vali Tapsız: “Görevli bulundukları yerlerde hizmetlerin ve mahalli halkın demokratik desteğinin sahibi olan Muhtarlarımız, Devlet yapımızın temel taşlarını oluşturmaktadırlar. Toplumsal kalkınmamızdan, güvenliğin sağlanmasına kadar varan hizmetlerle vatandaşlarımızın Devletiyle bütünleşmesinin esasını teşkil etmektedirler. Bu kapsamda, kamu hizmetlerinin geliştirilmesi ve bu gelişmeyi etkileyen unsurların bir bütün halinde vatandaşlarımıza ulaştırılması ile daha verimli sonuçların alınması hususunda; mahalli duygu ve görüşleri temsil eden muhtarlarımızla kamu kurum ve kuruluşlarımızın her kademesinde gerekli koordinasyon sağlanacaktır. Genel ve yerel yönetimler tarafından yapılan çalışmalarda işbirliği yapılarak ve kurumlarımıza başvurularında Muhtarlara ifa ettikleri görevlerine uygun önem ve ilgi gösterilmesi göz önünde bulundurulacaktır” dedi.

Vali Tapsız, genelgenin her kademedeki personel tarafından takibinin yapılması, ilgililere duyurularak gereğinin yapılması konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini istedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284