Valilik’ten Kış Tedbirleri Genelgesi

İçinde bulunduğumuz kış mevsimi ve son bir haftadır yoğun şekilde yağan kar nedeniyle Karaman Valiliği bir genelge yayınladı.

Valilik’ten Kış Tedbirleri Genelgesi

Vali Süleyman Tapsız imzasıyla yayınlanan genelgede, “İlimizde kış mevsiminin yoğun olarak yaşanması sebebiyle: (son 65 yıl içerisinde en yüksek kar yağışı gerçekleşmiş olup, kar kalınlığı 85 cm ulaşmıştır) vatandaşlarımızın genel hayatını olumsuz etkileyecek durumların ortaya çıkmaması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin temini için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, mevsimsel plan ve tedbirlerini bir kez daha gözden geçirmeleri, eksikliklerini ivedi olarak tamamlamaları ve vatandaşlarımızın da üstüne düşen görevleri yerine getirmeleri önem arz etmektedir. Bu kapsamda aşağıdaki tedbirlerin alınması ve uygulanması vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından önemli olduğu değerlendirilmektedir. Meteorolojik tahminlere göre ilerleyen günlerden itibaren mevsimsel değişikliklerle birlikte yoğun kar yağışı devam edeceğinden tüm kamu kurum ve kuruluşları aşağıdaki hazırlıkları tamamlayacaklardır. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız(özellikle okullarımız) tüzel kişiler ve gerçek şahıslar kullandıkları binaların çatılarında biriken kar ve buz kütlelerini belli aralıklarla temizleyecek veya temizlettireceklerdir. Çatılarda biriken kar, binanın saçakları altında geçen vatandaşlara ve araçlara zarar vermeyecek şekilde kontrol edilerek, rutin olarak temizlenecektir. Şehir merkezinde karla mücadele sırasında, vatandaşlarımız araçlarını karla mücadele yapan ekiplerin çalışmalarını engellemeyecek şekilde park edeceklerdir.

İlimiz genelinde planlanan kar mücadelesinin aksatılmadan yürütülebilmesi için vatandaşlarımız asılsız ihbarlardan kaçınacaklardır. İlimiz genelinde; kış mevsiminde tüm ticari ve hususi araçlar kış lastiği kullanacaklardır. Hava tahmin raporları ve haberlerinin vatandaşlarımız tarafından sürekli olarak basın yayın ve iletişim araçlarından takip edilmesi gerekmektedir. “Valilik Genelgesi’’ndeki tedbirlerin tatbiki ve takibi; Kaymakamlıklar, Belediyeler, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve diğer kamu kurumlarınca yapılacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız bizzat kendi hizmet alanlarında yazılı, görsel basın ve web ortamında ilanen duyurulan bu genelge hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirleri almalarını, hizmet ve faaliyetlerini herhangi bir aksaklığa meydan vermeden yürütmelerini ve vatandaşlarımızın da hava koşullarını dikkate alarak hassasiyet göstermeleri hususunda bilgi ve gereğini rica ederim” dendi.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2016, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284