Vatandas: Karaman Belediyesi Asfaltta`da Sinifta Kaldi

Gazetemizi ziyaret eden vatandaslar, Karaman Belediyesinin yaptigi asfaltlarin ve kaldirimlarin düzgün yapilmadigindan, kullanilan malzeme ve isçiligin kalitesiz oldugundan ve kamu kaynaklarinin heba edildiginden dert yandilar.

 Vatandas: Karaman Belediyesi Asfaltta`da Sinifta Kaldi

Konu ile ilgili görüslerini gazetemize açiklayan vatandaslar; yol, kaldirim, asfalt... gibi çalismalar belediyenin yapmasi gereken rutin çalismalardir. Fakat maalesef Karaman Belediyesi birkaç yerde yapmaya çalistigi asfalt ve kaldirimi Karaman halkina sunulan bir lütuf gibi göstermektedir. Oysa Karaman Belediyesi yasa geregi belediyenin görevlerinden olan ve zaten yapmasi gereken bu temel ve rutin çalismalarda bile çok basarisiz olmustur.

Kaldi ki göreve geldigi ilk günlerde sürekli televizyonlara çikarak bol bol vaatlerde bulunan, göze hos gelen animasyonlarla projelerini anlatan Belediye Baskani Kamil Ugurlu'nun maalesef bu projeleri ve sözleri reklam tabelalarindan öte gidememis, halkta hayal kirikligi yaratmis ve dag fare dogurmustur.
Karayollari Genel Müdürlügü'nün yaptigi (onlarin da gerekliligi ve kalitesi tartismalidir ayri konu) 2 köprülü kavsak da olmasa sehirde yeni yapilan ve göze batan kayda deger bir hizmet yoktur.
Artik bu proje hikayelerinden, fotograflarindan ve çizgi film seyreder gibi animasyon seyretmekten biktik. Bol laf var, bol görsel fotograf var, bol film var. Ancak hiç icraat yok. Bu fotograflara ve görsel çalismalara verilen paralara da yazik. Netice de bu paralar halktan çikiyor.
Biz Karamanlilar artik 5 yildir masal gibi anlatilan projelerden tamamen umudumuzu kestik. Hiç olmazsa daha önceki dönemlerde altyapisi (kanalizasyon hatti, içme suyu hatti, dogalgaz hatti...) bitirilmis ve tamamlanmis olan su yollarimizin üst yapisi bari yapilsin ve düzeltilsin diye beklerken bir de ne görelim, hazir yollardaki asfaltlama isini de ellerine yüzlerine bulastirdilar.
Ben Karaman'in tüm mahallelerini, tüm sokaklarini soguk asfalt degil, birinci sinif ve çok kaliteli sicak asfalt yapacagim, her yer mükemmel olacak diyen Kamil Ugurlu birakin tüm Karaman sokaklarini, sehrin en düzgün, en kritik caddelerinden olan 1. Istasyon Caddesinde bile yaklasik 5 aydir tikandi kaldi. Tam bir rezalet. Esnaf uzun zaman magdur oldu. O bölgede oturanlar perisan oldu. Sehir disindan gelenlere rezil olduk. Neden? Çünkü ortada net bir proje yok, plan yok, program yok, denetim yok. Baskan zaten ortada yok. Baskan yardimcilari ve ilgili müdürler Belediyeden disari çikmiyor. Kimin ne yaptigi belirsiz. Asfalt yarim kaldi, kaldirim yarim kaldi... Yok malzeme yokmus, yok kaldirim yanlis dösenmis, yok asfalti yanlis dökmüsler, yok direkler egri olmus, yok oluklar yanlis olmus... falan filan. Güler misin? Aglar misin?
Fakat esas gözden kaçan bir konu daha var. Asfaltlar hiç de öyle söylendigi gibi standartlara uygun, standardi yüksek ve kaliteli yapilmamaktadir. Herhalde seçim geliyor panigi ile bazi yerlerde baslatilan asfalt çalismalari evlere senlik. Her bir yerde asfalt standartlari, kalinliklari ve kalitesi farkli farkli.
Hani Kamil Ugurlu'ya göre her yer ayni kalitede olacakti. Karaman köy görünümünden kurtulacakti. Hani en az 15 cm kaliteli sicak asfalt olacakti.
Ne oldu da mahallelerde çifte standart basladi. Neden mahalleler arasinda ayrimcilik yapilmaktadir. 1. Istasyon Caddesi Karaman'in da, diger ihmal edilen mahalleler Karaman'in degil mi? Gerçi 1. Istasyonu bile tam beceremediler. Bakiyorsunuz Aktekke Meydanindan Gazi Okulu kavsagina kadar 2 kere asfalt dökülmüs, asfalt, kenarlardaki oluklarla sifir seviyeye getirilmis. Yolun Tren Garina kadar olan kismi ise öylece duruyor. Bakiyorsunuz pancar kavsagindan geriye Il Özel Idaresi binasina dogru yeni dökülen asfalt gece yarisi operasyonu ile tekrar kazilmis. Öte yandan en az 50 yil gidecek denen asfaltin döküldügü yerden araçla geçiyorsunuz. Masallah dalgali denizdeki kayik gibi. Hoplaya ziplaya gitmeye çalisiyorsunuz. Dökülen asfalt 1 günde çökmüs. Birakin 50 yili 50 gün bile dayanmamis. Diger taraftan son derece zayif malzemeden, kum ve çimentodan yapilmis kaldirim taslari ve oluklar simdiden kirilmaya, çatlamaya, patlamaya, dökülmeye baslamis bile.
Netice de Karaman Belediyesi birakin büyük projeleri hayata geçirmeyi, en kolay, en rutin bir çalisma olan asfaltta bile tökezlemistir, sinifta kalmistir. Altyapisi önceki dönemlerde tamamlanmis yollarda bile basit bir asfalt dökümü ele yüze bulastirilmistir.

Hep yanlislar üzerine kurulu senaryolar, söylemler. Bu senaryolar bize bir atasözünü hatirlatiyor. "Deveye sormuslar boynun neden egri diye. Deve nerem dogru ki demis." Karaman zaman kaybediyor. Karaman halki çok üzülüyor. Karaman'a yazik oluyor. Hiç kimse kendini kandirmasin. Karaman halki yeterince masal dinlemistir. Karaman halki gerçegi çoktan gördü ama artik yetkili birilerinin de çikip "Kral çiplakmis" deme zamani geldi de geçiyor bile dediler.                                                 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284