Vatandas: Karaman Belediyesi Ve Agaçlar Allah`a Emanet...

Gazetemizi ziyaret eden vatandaslar, sehirde susuzluktan dolayi kuruyan agaçlar nedeniyle adeta isyan etti.

Vatandas: Karaman Belediyesi Ve Agaçlar Allah`a Emanet...

Yesil alanlarin ve özellikle de agaçlarin göze hitap eden doga harikasi olmalarinin yani sira, sehre güzellik veren, insanlarin ruh ve beden sagligi açisindan da son derece gerekli ve sehrin oksijen depolari oldugunu söyleyen çevreye ve agaca duyarli vatandaslar; bu nasil is, bu nasil belediyecilik, lafa geldi mi mangalda kül birakmayan Kamil Ugurlu is icraata geldi mi ortada yok. Bu nasil baskanlik? Baskan Karaman'i hiç gezmez mi? Parklarda, orta ve kenar refüjlerde kuruyan, kirilan canim agaçlari hiç mi görmez? Tabi Karaman'da hiç durmazsa, Karaman'i, mahalleleri, sokaklari hiç gezmezse, Kent Konseyi önerilerine kulak tikarsa hiç bir seyden haberi olmaz. Denetim, kontrol zaten 5 senedir sifir. Baskanin etrafindakileri de bir koltuk hirsi bürümüs, dünya umurlarinda degil dediler.

Avrupa'dan tatile gelen gurbetçilerimiz de; bugünlerde dügün, nisan, sünnet vesilesiyle Karaman'in birçok mahallesine gittiklerini, buralarda kurumus ve ‘ kirilmis agaçlari, çinarlari, sedirleri, top akasyalari görünce hayal kirikligi yasadiklarini, birakin yeni agaçlar dikmeyi, önceki yillarda dikilmis güzelim agaçlari bile sulamamislar, korumamislar, bakmamislar. Hadi yarim yamalak birakilmis, köstebek yuvasi olmus yollardan umudumuzu kestik, hiç olmazsa Allah Rizasi için mevcut agaçlari bari zamaninda sulayin diye sitemlerini dile getirdiler.
Vatandaslar; eger Kamil Ugurlu'nun ve kurmaylarinin haberi yoksa biz buradan onlari uyaralim, haberleri olsun. Otag Ögretmenevi yolundaki o güzelim çinarlarin çogu kurumus, geri kalanlarda kurumak üzere. Mersin Karaman girisi Vali Konagi altindaki yola mükemmel bir görüntü veren top akasyalarin çogu kurumus, kirilmis (yine top akasya budanmaz derler buradakilerin tümü budanmis ve adeta kusa dönmüs). Gerçi Kamil Ugurlu her konuda oldugu gibi herhalde agaç konusunu da çok iyi bilirdir. Nede olsa bunlar kendi deyimiyle teknik isler. Teknik islerden vatandas anlamaz ya. Birakin teknigi meknigi bahaneyi beyler. Bunlar ciddi isler, ciddiyet ister, samimiyet ister. Yine parklarda ve refüjlerdeki birçok agaç kurumus, kirilmis. Olmuyor beyler olmuyor. Bu isler öyle reklam tabelalarinda, gazetelerde boy boy fotograf, boy boy demeç vererek olmuyor. Icraat lazim icraat. Hizmet öyle kuru laflarla, cepheden fotograflarla olmuyor. Laf çok ortada is yok. Insaf ya koskoca 5 sene ne yaptiniz siz? Bu nasil is bilmezlik, bu nasil vurdumduymazlik, bu nasil belediyecilik anlamak mümkün degil diyen vatandaslar; Kamil Ugurlu'nun kulaga hos gelen, süslü fakat alti bos sözlerinden biktik, yeter artik icraat istiyoruz. Hadi icraat olmayacak belli oldu. Hiç olmazsa mevcut su güzelim agaçlari bari susuz birakmayin, zamaninda ve yeteri kadar sulayin. Yaziktir, günahtir. Zaten sürekli vatandasin ahim aliyorsunuz, hiç olmazsa agaçlarin bari ahini almayin” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284