Vatandas: Karaman Belediyesi`nde Durmak Yok Yanlisa Devam!

Verdigi ilanlarla sadece bu baharda çalisacagini ifade eden ve bunu övünerek bilbordlarda boy gösteren Belediye Baskani Kamil Ugurlu’nun yaptigi çalismalardan yakinan gün geçmiyor ki birileri eklenmesin. Geçtigimiz hafta içerisinde bazi yakinmalarda bulunan vatandaslar, özellikle Ismetpasa Caddesi üzerindeki çalismalari yazarak bize teslim etti.

 Vatandas: Karaman Belediyesi`nde Durmak Yok Yanlisa Devam!

Özetle vatandasimiz, “Belediye Baskani Kamil Ugurlu görevde 5. yilina girdi. Geldigi ilk günlerden itibaren Ismet Pasa Caddesi'ne bir girdi bir daha da buradan çikamadi. Karamanli olmadigi için sehri tanimadigindan mi? Yoksa bildigi tek cadde burasi mi? Yoksa yanlis mi yönlendiriliyor? Bilmiyoruz. Ama her nedense sehrin çok daha öncelikli sorunlari varken, 5 yildir anlata anlata bitiremedigi fakat henüz gerçeklestigini bir türlü göremedigimiz o meshur projeleri dururken, sürekli Ismet Pasa Caddesi üzerindeki bos parseller üzerinde park yapimi ile vakit geçirmektedir dediler.

Sikayetlerine su sözlerle devam eden vatandaslar; maalesef Kamil Ugurlu'nun halki hiç dinlemedigini, halki hiç önemsemedigini, halkin düsüncelerine hiç kulak asmadigini, katilimci demokrasi ve halkin yönetime katilimi konusunda çok önemli bir olusum olan Kent Konseyi toplantilarina bile katilmayarak siz de kim oluyorsunuz dercesine Karaman Sivil Toplum Örgütleri ile, esnafla ve halkla hiç muhatap olmadigini, halktan çok kopuk oldugunu ve çok da keskin ve inat bir tavirla ben her seyi bilirim, ben ne dersem o olur mantigi ile hareket ettigini, bu durumun ise muhtemelen kendisine oy verenler de dahil Karaman Halkini çok rencide ettigini, üzdügünü, yordugunu ve öfkelendirdigini ifade ettiler.
Duygularini, düsüncelerini, fikirlerini anlatmak için Belediye'ye gittiklerinde Baskan Kamil Ugurlu'yu hiç yerinde bulamadiklarini, sürekli sehir disinda oldugunu, kirk yilda bir yakaladiklarinda da Baskan'in kendileriyle görüsmek istemedigini söyleyen vatandaslar; artik Kamil Ugurlu'dan tamamen umudumuzu kestik, biz Karaman Belediyesi'nin hiçbir döneminde, halktan bu kadar kopuk, halki dinlemeyen, halkla iletisim kuramayan, halka tepeden bakan, halki muhatap almayip küçük gören bir baskan görmedik dediler.
Bizim buraya gelisimizin esas sebebi Ismet Pasa Caddesi'nde yapilan büyük bir yanlisin, hatanin bir an önce sona erdirilmesini, baskanin kendisiyle ve yardimcilariyla bir türlü görüsemedigimiz OTOPARK sorununu anlatmak ve gazeteniz araciligiyla yetkililere duyurmak içindir dediler.
Karaman'in en önemli ve öncelikli sorunlarindan birisinin otopark oldugunu, her geçen gün araç sayisinin arttigini ve vatandaslarin araçlarini park edecek yer bulamadigini, su anda özel mülkiyetlere ait bos parseller de olmasa sehirde trafigin tamamen tikanacagini, hal böyleyken Ismet Pasa gibi sehrin merkezinde en hareketli ve yogun olan bir caddesinde mümkün olan her bir metrekare alanda otopark yapmak dururken Kamil Ugurlu'nun tam tersine belediyeye ait tüm parselleri oturma gruplari ve normal parklarla doldurdugunu, bu yanlisin acisini ileride trafik açisindan Karaman'in çok çekecegini ve gelecekte telafisinin çok zor olacagini söyleyen vatandaslar sözlerine su sekilde devam ettiler: Özellikle de Ismet Pasa Caddesi'nde kamuya ait araziler ve bos parseller belediye tarafindan çok yersiz, verimsiz ve uygunsuz sekilde kullanilmaktadir. Burada bulunan kamu parsellerinin alti kentin en önemli ihtiyaci olan OTOPARK yapimi için kullanilmasi ve degerlendirilmesi gerekirken, maalesef Belediye Baskani bu gerçegi de birçok konuda oldugu gibi görmezlikten gelmektedir.
Oysa kamuya ait bu mülkiyetlerin üzerine yesil park da dahil yine her türlü projeyi yapabilirsiniz. Çok daha fonksiyonel, güzel projeler de yapabilirsiniz. Ancak bu mülkiyetlerin altlarinin OTOPARK olarak degerlendirilmemesi, sehircilik ve imar konusunda ben iddialiyim diyenlerin aslinda ufuklarinin, vizyonlarinin ne kadar dar oldugunu ve sadece ucuz politikalarla oy toplamak için, günü kurtarmak için, basit park görselleriyle sov yapildigini gösterir. Çünkü yerel seçimler kapiya dayandi. Halka verilen sözler tutulmadi. Karaman halkina ve Basbakan'a karsi mahcup olundu. Ufak tefek etkinlikler ve göstermelik küçük çabalar da kimseyi mutlu etmiyor. Artik baskanin dünyadan haberi yok, ipin ucunu salmis. Hiçbir seyi görebildigi yok. Kulaklarini tikamis durumda. Danismanlari da hele bir de çok amaçli olmazsa uygulamasi en basit, en kolay, en ucuz olan projeyi atiyorlar baskanin önüne. Birkaç kamyon toprak, üç bes fidan, bes alti tanede oturma grubu, bank, bir de çöp sepeti koyduk mu bu is tamamdir baskanim. Siz halki dinlemeyin, halka bakmayin, bos verin otoparki falan. Zaten para da yok. Zaman da yok. Seçim de geldi. En iyisi biz park yapalim baskanim, park yapalim. Tamam, peki de nereye yapacagiz arkadaslar? Halkin en çok geçtigi yere, en iyi reklâm yapacagimiz yere yapalim baskanim. Neresi orasi? Tabi ki 5 yildir çikamadigimiz, oyalandigimiz, yapisip kaldigimiz, park ettigimiz yer.
 Haaa Ismet Pasa Caddesi desenize canim. Tamam, dogru söylüyorsunuz arkadaslar. Hem daha çok puan aliriz. Hem de daha çok oy aliriz. Dogru söylüyorsunuz arkadaslar... Mantik bu, felsefe bu, anlayis bu, vizyon bu kadar.
Yazik. Yazik ki çok yazik. Eski Hükümet Konagi'nin (Eski Adliye Binasi) alti bu mantikla bosa gitti. Yikilan Emlak Bankasinin alti bu mantikla bosa gitti. Simdi Cambaz Kadi Türbesi yanindaki alanin (Eski Güven Taksi Duragi) alti da bosa gitti, hep gitti, gidiyor. Bir de bu yetmezmis gibi hazir PTT yanindaki, Eski Belediye binasi bitisigindeki Yunus Emre Parki (pardon unuttuk, Yunus Emre de gitti, ismi de gitti) Türkçe Parki'nin altindaki otopark da kâh kapatiliyor, kâh açiliyor. Bu nasil mantik, bu nasil belediyecilik, bu nasil bir anlayis? Kamu kaynaklari tek tek heba ediliyor. Çünkü kamu arazisi de bir kamu kaynagidir. Kamu kaynaklarinin ise; yerinde, zamaninda, ekonomik ve dogru kullanilmasi gerekir. Hal böyleyken, bu kadar yanlisi mimar, sehir plancisi oldugunu söyleyen, hem de doktorluk unvani falan olan ve üniversitede sehircilik dersleri verdigini anlatan bir belediye baskaninin yapmasi modern bir sehircilik adina tam bir felaket, tam bir fiyasko, tam bir hayal kirikligidir.
Oysa birakin akademik unvanli mimar olmayi, Ismet Pasa'da yoldan geçen herhangi bir vatandasa sorsaniz bu kadar hata yapmazdi. Neden çünkü birazcik, ufku, mantigi olan birisi, modern ve çagdas kentlerde sosyal donati dengesinin çok iyi kurulmasi gerektigini bilir. Ilgili bölgelerde; yasayan veya yasayacak olan insan sayisi, konut sayisi, araç sayisi... vb. kriterlere göre imar planlarinda; konut alanlari, ticari alanlar, egitim alanlari, saglik alanlari, yesil alanlar, ibadethane, OTOPARKLAR... vb alanlar ayrilir. Böylece insanlarin yerinde ve zamaninda sosyal ve ekonomik ihtiyaçlari karsilanmis olur. Belediyecilikteki en temel anlayis bu olmalidir. Simdi Ismet Pasa Caddesi'ne bu açidan baktigimizda yapilan büyük hatayi herhalde herkes görecektir. Yanlisa dogru demek mümkün degildir. Ismet Pasa'da yikilan yerlerin altlari kesinlikle çok katli OTOPARK yapilmalidir. Bu yanlisi yapanlar belki yarin gidecekler, Karaman'da olmayacak ve Karaman'da yasamayacaklar. Ama bu hatalar devam ederse biz Karamanlilar ileride bunun acisini çok çekecegiz diyen vatandaslar sözlerine su sekilde devam ettiler; kuskusuz ki bizler yesil alana falan karsi degiliz. Tam tersi olmasi gereken uygun her yerde yesil alanlar, parklar yapilsin, agaçlar dikilsin, çocuk bahçeleri, mesire alanlari yapilsin. Sadece Ismet Pasa Caddesi'nde degil bütün mahallelerde yesil parklar yapilsin. Yesil alan miktari artirilsin. Agaç sayisi çogalsin.
Ancak OTOPARK gibi çok çok önemli ve halkin ihtiyaç duydugu zorunlu sosyal donatilar da ihmal edilmesin istiyoruz diyen vatandaslardan bir uyari daha geliyor. Alin size büyük bir yanlis daha. Günlerce reklâmi yapilan, boy boy resimleri asilan ve Karaman Kent Tarihi Müzesi yapilacagi söylenerek restore edilen, zaman harcanan, para harcanan Eski Belediye Binasi olan tarihi tas bina da Kamil Ugurlu'nun israri ve son dakika istegi ile Belediye Baskanligi Makami olacakmis. Hani Kent Tarihi Müzesi olacakti. Ne oldu da yine kararinizdan vazgeçtiniz? Koskoca mevcut Belediye Binasini neden kullanmiyorsunuz?
Ayrica bu ne demek? Yeni baskanlik makamina gelecek yüzlerce vatandasin araçlarini koyacak, park edecek yer bulamamasi demek. Zaten mevcut durumda otopark sikintisi hat safhada simdi durduk yerde bir de Belediye Baskanligi Makami çikti. Al sana yanlis üstüne yanlis, hata üstüne hata.
Sayin Belediye Meclis üyeleri, Karaman Halki size orada parmak indirin kaldirin diye, çay kahve için diye, sadece protokollerde ön siralarda oturun diye oy vermedi bilesiniz.
Su ana kadar demediniz ama hiç olmazsa bundan sonra Karaman Halki'nin daha fazla üzülmemesi için, ileride vicdan azabi çekmemek, pisman olmamak için, hiç olmazsa kalan sürede Belediye Baskaninin yaptigi ve yapmaya devam ettigi yanlislara dur demezseniz, baskani uyarmazsaniz, sorumlulugunuzu yerine getirmezseniz, yarin Allah'da, Karaman Halki da sizden bunun hesabini sorar.
Belediye, milletin parasi ile, sahsi egolarin tatmin edilecegi bir yer degildir.
Eeee. Ne diyelim. DURMAK YOK YANLISA DEVAMI... Diyorsaniz o zaman sandikta görüsürüz dediler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284