Vekaletle Kurban Bedeli Bu Yil Ne Kadar?

Yardim kuruluslarinin vekaletle kurban bedelleri netlesti. En düsük fiyati 490 liradan baslatan yardim kuruluslari, bu yilki kurbanlar için ilk adres olarak Arakan`i ajandalarina aldi.

Vekaletle Kurban Bedeli Bu Yil Ne Kadar?
Kurban Bayrami'na yaklasik bir ay kala, yardim kuruluslarinin vekaletle kurbanlik bedelleri netlesti. Buna göre, bu yil vekaletle kurbanlik bedelleri 490 lira ila 675 lira arasinda degisiyor. Bu yil vekaletle kesilen kurbanlarin etlerinin yurt içindeki ihtiyaç sahiplerinin yani sira, yurt disinda da agirlikli olarak göçe zorlanan Myanmar'in Arakan eyaletindeki Müslümanlar'a gönderilmesi bekleniyor.
Kurban sayisinin yüksek olmasi vekaletle kurbanlik bedellerini etkiledi. Bazi yardim kuruluslari vekaletle kurbanlik bedellerinde bir artisa gitmezken bazilari da artisi sinirli tuttu. Örnegin yardim kuruluslarinin basinda gelen 'Deniz Feneri', geçen yil yurt içi 490 lira olan kurban bedelini yine 490 lira olarak ilan ederken, 'Kimse yok mu' dernegi 500 lira olan vekaletle kurban bedelini 600 liraya çikardi. Türk Kizilay'i ise 550 lira olan vekaletle kurban bedelini bu yil 675 lira olarak tespit ederken, Mehmetçik Vakfi 460 lira olan bedeli 520 lira olarak açikladi. Yine vekaletle kurban kesen yardim kuruluslari arasinda bulunan Diyanet Vakfi ile Türk Hava Kurumu ise henüz bedellerini açiklamadi. THK, geçen yil 600 liraya, Diyanet Vakfi da 550 liraya kurban kesmisti.
Kredi kartina 3 taksit imkani var
Yardim kuruluslari, vekaletle kurbanlik konusunda kredi karti ile ödeme ve taksit seçenekleri de sunuyor. Bazi kuruluslar ise kredi kartina üç taksit ile vekaletle kurban imkani sagliyorlar. Yardim kuruluslarinin tamami da kesilen kurbanlarla ilgili olarak bayram öncesi vatandaslara, SMS ve posta ile bilgilendirmede bulunuyor.
Kurbanlik ithal edecek bir durum yok
Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakani Mehdi Eker "Türkiye'de gerek büyükbas gerek küçükbas hayvancilikta, hayvan varliginin artisi sebebiyle, bu sene ithalati gerektiren bir durum yok" dedi. Eker "Çünkü Türkiye'nin hayvan varligi, mesela ortalama 600 bin büyükbas kurban kesilir, 2 milyonun biraz üzerinde de küçükbas hayvan kesilir. Su anda besi ahirlarinda kurbanlik için hazirlanmis, beslenmis yaklasik 1 milyona yakin büyükbas hayvan var. Küçükbas hayvan da 3 milyona yakin, kurbanlik için söylüyorum. Dolayisiyla bir sikinti zaten yok. Bunun yüksek bir fiyata dönüsmeden, tüketici lehine Kurban Bayrami'nda piyasaya arz edilecegini ve talebi karsilayacagini düsünüyorum" diye konustu. Tarim Bakani Eker "Bayramda kurbanliklarin fiyati düser mi" sorusuna "Fiyatlar yükselmez diyeyim. Bizim beklentimiz o yönde en azindan" cevabini verdi.
Fiyatlar kismen artti (TL)
Kurum Geçen yil Bu yil
Deniz Feneri 490 490
Kimse yok mu 500 600
Kizilay 550 675
Mehmetçik Vakfi 460 520
Diyanet Vakfi* 550 -
THK* 600 -
(*) Bu yilki bedel belli olmadi.
Kaynak: Star

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284