Verdikleri Mikro Kredi Ile Ev Hanimlarini Is Sahibi Yapiyorlar

Türkiye’de 8 yildir dar gelirli ihtiyaç sahibi ev hanimlarina mikro kredi vererek is sahibi yapan Türkiye Israfi Önleme Vakfi Karaman’da da 71 bayani is sahibi yapti.

Verdikleri Mikro Kredi Ile Ev Hanimlarini Is Sahibi Yapiyorlar
Türkiye Israfi Önleme Vakfi Karaman Subesi yetkilisi Kudret Baldiz ve Ümit Gezer evlerinde el isi, ev yemegi yapan hanimlara ilk yil 100 ila 700 TL arasinda kredi verdiklerini ve bu kredileri çok cüzi taksitler halinde geri ödemesini aldiklarini söylediler.
Kudret Baldiz, Karaman’da Valilik ve Belediye isbirligi ile tespit ettikleri ev hanimlarina hiçbir teminat ve kefil istemeden küçük bir sermaye sagladiklarini belirterek, “Bu kredileri verirken kesinlikle bir bankadan kredi talebimiz olmuyor. Tamamen Vakfimizin kendi finansman kaynaklarindan saglanan kredilerle dar gelirli kadinlarin kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarina imkan sagliyoruz. Mikrokredi almak için ayni mahallede oturan benzer ekonomik ve sosyal sartlarda yasayan bes kadinin bir araya gelerek olusturduklari grup üyelerinin her birine ayri ayri kredi veriyoruz. Türkiye Grameen Mikrokredi projesinden para alindigi hafta içinde mutlaka yapilmasi düsünülen gelir getirici faaliyet için kullanilmalidir. Paranin bu sekilde kullanilmasindan bir hafta sonra alinan kredi hizmet maliyeti ile birlikte 46 haftada ve haftalik olarak geri ödeniyor. Taksitlerin tahsil edilmesi için mikrokredi çalisani mahalle veya köye gelerek tahsilatini yapiyor. Krediden yararlanmak isteyen hanimlarimiz Belediye Ishani’nin 2. katinda bulunan subemize gelerek bilgi alabilirler” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284