Vergi Dairesi Müdürü Canbay: “Kira Geliri 2 Bin 800’ü Asarsa Beyanname Gerekli”

Içinde bulundugumuz Vergi haftasi nedeniyle ilimiz Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Canbay kira geliri konusunda ev sahiplerini uyaran bir açiklama yapti.

Vergi Dairesi Müdürü Canbay: “Kira Geliri 2 Bin 800’ü Asarsa Beyanname Gerekli”
Canbay, “Kira beyannamelerinin mükellef adina elektronik ortamda düzenlenmesi amaciyla kurulan sistemde mükellefler www.gib.gov.tr internet adresinden açilis sayfasinda yer alan ÖNCEDEN HAZIRLANMIS KIRA BEYANNAMESI SISTEMI butonuna tiklanarak girilecektir. Mükellefler Türkiye’deki istedikleri vergi dairesinden alabilecekleri sifre ile veya kendilerine sorulacak kisisel dört soruyu cevaplamak suretiyle kendileri adina doldurulan kira beyannamesine ulasabileceklerdir. Takip eden yillarda da ayni sifreyle beyanname bu ekrandan onaylanacagindan sifre alinmasi mükelleflere kolaylik saglayacaktir.
Mükelleflerin banka yoluyla kira ödemelerin yapilmasi halinde beyanname bu ve diger verilere dayanarak ilgili alanlar doldurulmus olarak ekrana gelecektir. Mükelleflerin basitlestirilmis ve gerekli her türlü açiklama yapilmis ekrandan beyannamelerini kontrol ederek gerekli düzeltmeleri yapmalari ve kontrol ettikten sonra beyannamelerinin tahakkuku ekrana gelecektir. Bu tahakkuk fisine ait ödeme Vergi daireleri veya tüm anlasmali bankalar araciligi ile yapilabilecektir. Mükelleflerin cezali duruma düsmemeleri için onaylama islemi 1-25 Mart 2012 tarihleri arasinda ve mümkün oldugu kadar son günlere kalinmadan yapilmalidir. Onaylama islemi yapildiktan sonra beyannamede hata oldugunun fark edilmesi halinde mükellefler yine ayni ekrandan girerek beyannamelerini düzeltebileceklerdir. Bu sistemden kira bayani 2011 kira gelirleri için yapilacak olup geçmis yillara iliskin kira beyanlari daha önceki yöntemlerle yapilacaktir. Mesken kira gelirleri 2011 yili için 2 bin 800 lirayi asiyorsa yillik beyanname verilmesi gerekiyor. Ilk ödeme süresi Mart ayi sonunda ikinci ödeme süresi ise temmuz ayi sonuna kadar ödenecek” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284