Yaban Domuzlari Için Sürek Avi Düzenlendi

Ilimizde bag, bahçe ve ekili alanlara zarar veren yaban domuzlarina yönelik düzenlenen sürek avinda 17 domuz vurularak itlaf edildi.

Yaban Domuzlari Için Sürek Avi Düzenlendi

Yapilan sürek aviyla ilgili olarak Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, "Bitki sagligi ve karantina programi dogrultusunda bag, bahçe ve ekili alanlara zarar verdigi tespit edilen yerlerde profesyonel avcilar tarafindan yaban domuzlarina yönelik sürek avi düzenlenmistir. Merkeze bagli Damlapinar köyünde gerçeklesen av, Merkez Av Komisyonu karari ve Orman ve Su Isleri Karaman Sube Müdürlügü isbirligi ile gerekli emniyet tedbirleri alinarak, Güvercinlik mevkisinde gerçeklesmis olup sürek avi sonunda 17 yaban domuzu vurularak itlaf edilmistir" denildi.
Açiklamada, Merkez Av Komisyonu kararlarina riayet etmek sartiyla kendi bag, bahçe ve ekili arazilerinde zirai üretimi korumak amaciyla çiftçilerin ruhsatli tüfekleri ile yaban domuzlarini vurabilecekleri belirtildi. 16 Subat-15 Mayis 2014 tarihleri arasinda ise yaban domuzuna bireysel ve sürek avi yapilmasinin ise yasak oldugu belirtildi.
Diger taraftan, bir turizm ve seyahat acentasi araciligiyla Ermenek ve Basyayla ilçelerine bagli Evsin, Katranli, Üzümlü, Kisla, Elmayurdu köylerinde 5 gün süreyle av turizmi kapsaminda Isveçli avcilarin katildigi yaban domuzu sürek avi yapildi.
9 Yabanci avcinin katildigi organizasyonda 15 yaban domuzu etkisiz hale getirildi. Orman ve Su Isleri Sube Müdürü Nazmi Kaplan, “yaban domuzunun ilimizin merkez ilçesinin Bucakkisla bölgesinde, Ermenek, Basyayla ve Sariveliler ilçelerinde tarimla ugrasan köylülerin arazilerine bag ve bahçelerine çok ciddi zararlar vermektedir. Bu nedenle zaman zaman sürek avi yapilarak av turizminin yayginlastirilmasi saglaniyor. Yapilan av turizmi kapsaminda köy tüzel kisilere 6 bin 525 lira, Bakanligimiza ise 10 bin 275 lira olmak üzere toplam 16 bin 800 lira aktarildi” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284