Yabanci Konuklar Baskan Çaliskan’i Ziyaret Etti

Baskan Çaliskan `Engin Bir Hosgörüye ve Cömertlige Sahibiz`

Yabanci Konuklar Baskan Çaliskan’i Ziyaret Etti
Saglikli Avrupa Gençligi projesi kapsaminda farkli ülkelerden Karaman’a gelen heyet, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’i makaminda ziyaret etti.
Makbule Orman Ortaokulu'nun 2014-2015 egitim-ögretim yili Erasmus programi dâhilinde proje çalismalarini incelemek için 8 farkli ülkeden 16 ögretmen Karaman’a geldi. Program çerçevesinde Karaman Belediyesi’ni de ziyaret eden yabanci konuklar, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’dan kentimiz ve belediye çalismalari ile ilgili bilgiler aldi.
"Karaman Bir Kaç Yil Içerisinde Marka Kent Yolunda Çok Farkli Yere Gelecektir"
Baskan Çaliskan konusmasinda; Karaman’in çok önemli tarihi degerlere sahip oldugunu, Türk Dili ve Türk Dünyasi Kültür Baskenti kimligini tasidigina vurgu yapti. Ayrica "Kapimiz Açiktir Girene, Lokmamiz Helaldir" yiyene düsturu ile tüm dünyayi kucaklayan engin bir hosgörüye ve cömertlige sahibiz diyen Baskan Çaliskan; "Selçuklu ve Osmanli Devletlerinin önemli merkezlerinden olan bu kadim sehir bir çok medeniyete ev sahipligi yapmistir. Karaman Türkiye'nin en huzurlu kentleri arasinda yer almaktadir. Gelisen sanayisine bagli olarak her yil ihracat rakamlari hizla yükselmektedir. Yapilan kamu yatirimlari ve belediyemizin hizmetleri ile bir kaç yil içerisinde Karaman çok daha modern ve çok daha gelismis bir seviyeye gelecektir."
Ziyaretin sonunda Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, konuklara Karaman'a özgü çesitli hediyeler takdim etti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284