Yaka Karti Olmayan Dügün Fotografi Çekemeyecek

Ilimizde son dönemlerde yayginlasan dügün fotografçiligi sanatçiligi beraberinde bazi sikintilari da getiriyor. Karaman’da fotografçilikla ugrasan esnaf, hiçbir sekilde vergi, oda aidati ödemeden bu isi yapan kisilerin önüne geçilmesi için küçük Esnaf ve Sanatkarlar Odasi’ndan önlem alinmasi talebinde bulundu.

Yaka Karti Olmayan Dügün Fotografi Çekemeyecek

Bu talebi yerinde bulan Küçük Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Mehmet Karaduman, kaçak fotografçiligin önüne geçilmesi amaciyla Oda olarak yaka karti uygulamasi baslattiklarini söyledi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi’nde konuyla ilgili bilgi veren Birlik Baskani Bayram Uysal, “Fotografçi esnafimizin kanayan yarasi olan bu konuya parmak basiyoruz. Haksiz rekabetin önüne geçmek adina Esnaf Odalarimiz böyle bir uygulama karari aldi. Umarim bu karar vergilerini, aidatlarini düzenli ödeyen esnafimizin yararina olur. Odaya kaydi olmayan yada vergi vermeyen ve bu isi kaçak göçek yapan insanlarin da önüne geçmeyi umut ediyoruz” dedi.
Küçük Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Mehmet Karaduman’da, “Ilimiz fotografçi esnafinin talepleri dogrultusunda gerek dügün salonlarinda gerekse Valilik bahçesi, Tartan konagi gibi bilimum yerlerde kaçak fotograf ve video çekiminin önüne geçilmesi için belirli çalismalar baslatmis bulunmaktayiz. Haksiz rekabet yapan bu kaçak isletmeler vergisini, SGK giderlerini, oda aidatlarini ve benzeri giderlerini zamaninda ödeyen odaya kayitli üyelerimizi bir hayli zora sokmaktadir. Bu haksiz rekabet ve kazanci önlemek amaci ile Karaman’da bulunan fotografçi esnafimiza kimlik kartlari düzenlenmistir. Kartlarin özelligi islak mühür ve imzamizin olmasinin yani sira sag üst kösede odamizin renkli bandrolü bulunmaktadir. Fotografçi üyemiz adina üçer adet düzenlenen kimlik kartlarimiz dagitilmis olup, kimlik kartlari olmayan ve kimlik kartlarini kopyalamak sureti ile çogaltip çekim yapanlar hakkinda ilgili birimler tarafindan cezai islem uygulanacaktir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284