Yapi Denetim Firmalari, Müteahhitler, Santiye Sefleri Ve Denetim Kuruluslari Uyarildi

Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü, Yapi Denetimi Yapi Malzemeleri Sube Müdürlügünce Valilik toplanti salonunda Yapi Denetimi çalismalarina yönelik seminer düzenlendi.

Yapi Denetim Firmalari, Müteahhitler, Santiye Sefleri Ve Denetim Kuruluslari Uyarildi
Seminere Vali Yardimcisi Muammer Balci, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Hüsamettin Bayram, müdürlük personeli, Yapi Denetim firma kuruculari ve çalisanlari, yapi müteahhitleri, santiye sefleri, proje müellifleri, ruhsat veren Karaman Belediyesi yetkilileri, Il Özel Idaresi ve OSB çalisanlari katildi.
Seminerin açilisinda konusan Il Müdürü Hüsamettin Bayram “Bugün burada Yapi Denetimi ve kuruluslarinin görevleri hakkinda, karsilasilan sorunlara çözüm için toplanmis bulunmaktayiz. Çok iyi biliyoruz ki bir deprem ülkesinde yasiyoruz. 17 Agustos Gölcük- 12 Kasim Düzce 1999 tarihi ve 23 Ekim- 9 Kasim 2011 Van depremleri! Denetimsiz yerlesme ve yapilasmanin yol açabilecegi zararlari, meydana gelen can ve mal kayiplarini bütün açikligi ile gözler önüne serdi ve yasadi. Bütün bu yasanmislar neticesinde imar ve afetler mevzuatinin ön gördügü yapi denetim sisteminin degistirilmesi toplumsal bir talep haline gelmistir. 4708 Sayili Yapi Denetimi Kanunu, can ve mal güvenligi teminini, imar planina, fen, sanat ve saglik kurallarina, standartlara uygun kaliteli yapi yapilamasini, proje ve yapi denetimini saglamis ve yapi denetimini iliskin Usul ve Esaslari düzenlenmistir. Bu kapsamda vatandaslarimizin daha güvenli, imara uygun saglikli bir yapida iskan edilmesi ve kullandigi sürece yapinin imalatindan kaynaklanan sorunlarin çözümü için sorumlularin belirlenmesi saglamis, böylece gelismis tüm ülkelerdeki denetim sistemlerine uygun süreç ülkemizde de baslamistir. Bizlerin ve sorumlularin gelecek yarinlara daha yasanilabilir marka sehirler birakmasi dilegi ile katilimlarinizdan dolayi basta Sayin Vali yardimcimiz olmak üzere hepinize tesekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Yapi Denetimi ve Yapi Malzemeleri Sube Müdür vekili Sedat Aydemir 4708 sayili Yapi Denetimi Kanunu ve Uygulamalari Yönetmeligi hakkinda geçmisten günümüze kadarki süreci anlatti. Yapi Denetimi Kanunu ve Uygulamalari Yönetmeligi geregince nasil yapilmasi gerektigi konusunda ilgilileri uyardi. Yapilan çalismalarla ilgili olarak katilimcilara bilgiler verdi.
Aydemir “Bundan sonra Seminere katilanlarin, katilamayip ilgilenenlerin ve görevlilerin çalismalarinda daha hassas davranmalari, görevlerini eksiksiz yapmalari, uygulanacak cezalarin agir olacagi ve denetimlerin daha sik yapilacagini bildirerek katilimlarinizdan dolayi hepinize tesekkür ediyor saygilar sunuyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284