‘Yargi – Medya Iliskileri’ Rotterdam’da Ele Alinda

Yargi - medya iliskilerinin güçlendirilmesi projesi kapsaminda Almanya ve Hollanda çalisma ziyaretinde bulunan Adalet Bakanligi Strateji Gelistirme Baskanligi’ndan bir heyet, Hollanda Bizbize Karaman Vakfi tarafindan agirlandi, katilimcilara ziyaret hakkinda bilgiler veridi.

 ‘Yargi – Medya Iliskileri’ Rotterdam’da Ele Alinda

Türkiye’nin Avrupa Birligine üyelik süreci öncesinde Türkiye’deki “Medya – Yargi” iliskilerinde önümüzdeki yillarda yapilmasi gereken yeni yapilanmalar ile ilgili süreç ve yeni görevliler atanmasi ile ilgili çalismalar ve temaslarda bulunmak üzere bassavcilar ve hâkimlerden olusan 16 kisilik heyet Hollanda’da temaslarda bulundu.

Hollanda’daki temaslari ile ilgili olarak Hollanda BizBize Karaman Vakfi ve Hollanda BizBize Hollanda Platformu yöneticileri ile Rotterdam El Mercan Restoran’da bir araya gelen heyet üyeleri, Hollanda temaslari hakkinda bilgi verdiler.
Hollanda’daki bazi Türk STK temsilcileri, siyasiler ve isadamlari ile bir araya gelen heyet üyeleri, Hollanda ve Almanya’daki görüsmelerin olumlu geçtigini ve önümüzdeki yillarda Adalet Bakanliginda ‘Yargi- Basin’ sözcülügü olusturulacagini, bu konuda çalismalarin hizla sürdügünü ifade ettiler. Hollanda BizBize Karaman Vakfi Baskani Fehmi Uzun ise toplumumuzu bilgilendirmek adina böylesi toplantilara önem verdiklerinin altini çizdi.
Toplantiya TC. Rotterdam Muavin Konsolosu Aslin Savran, bazi STK temsilcileri, Feijenoord Ilçe Belediyesi Eski Baskani Seyit Yeyden ve yardimcisi Turan Yazir, Charlois Belediye Baskan Yardimcisi Alaattin Erdal, Kralingen-Crooswijk Belediye Meclis Üyesi Oktay Ünlü, Ijsselmonde Belediye Meclis Üyesi Necat Kaya, HTIKDF Baskani Arif Yakisir ile HTIKB Baskani Abdullah Güven hazir bulundular.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Rotterdam / Hollanda

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284