Yarim Asir Sonra Memleketlerine Geldiler

Bulgaristan’in Kircaali Sehrinden gelen 48 kisilik gurup ve Kircaali Belediye Baskani Hasan Aziz, belediyemizi ziyaret etti. Yarim asir sonra memleketlerine gelen gurubu Belediye Baskan Yardimcisi H. Osman Ünüvar karsiladi.

Yarim Asir Sonra Memleketlerine Geldiler

Hemserilerini belediye meclis salonunda agirlayan kültür ve sosyal islerden sorumlu baskan yardimcisi H. Osman Ünüvar konusmasinda, “sizleri kendi memleketinizde agirlamaktan büyük onur duyduk. Yillar önce buradan göç edip baska bir ülkede olmaniza ragmen memleketiniz, anavataninizi unutmadiniz. Sizleri Karamanimizda görmekten mutluluk duydum.” dedi.

Önümüzde ki Türk Dil Bayrami etkinlikleri çerçevesinde sizleri de aramizda görmek isteriz” diyen Ünüvar, hemserilerimizi Karaman’a tekrar davet etti.
Kircaali Belediye Baskani Hasan Aziz ise konusmasinda, “Burada, kendi öz vatanimizda olmaktan büyük mutluluk duyduk. Karaman’a ayak basar basmaz manevi bir duygu olustu içimde. Inanin tarif edemem. Karaman çok özel ve bizim için manevi degeri olan bir il. Yarim asir önce atalarimiz buradan Kircaali’ye göç ettiler. Biz Karamanliyiz ve kendi sehrimizde olmaktan dolayi çok mutluyuz.” dedi.
Konusmalarin ardindan Belediye Baskan Yardimcimiz H. Osman Ünüvar, Kircaali Belediye Baskani’na Kültigin Anitinin heykelini hediye etti.
Kircaali’den gelen heyet belediye ziyaretinden sonra Karaman’in tarihi ve kültürel mekânlarini gezdi. Heyet aksam saatlerinde ise ilimizden ayrildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284