Yaslilari Gasp Eden Çete Çökertildi

Karaman`da tespit ettikleri yasli insanlari evlerinde gasp ederek degerli esyalarini aldiklari ileri sürülen 2`si kadin 8 kisi yakalandi.

Yaslilari Gasp Eden Çete Çökertildi
Edinilen bilgiye göre, gasp çetesinin üyeleri Ramazan U. (25), Mustafa U. (21), S.B. (17), A.S. (17), B.K. (17), Burhan D. (22), Özgür Ç. (20) ve F.U. (16), yaklasik 1 ay önce 90 yasindaki Ahmet ve esi Münevver Korasli (80) çiftini takibe aldi. Ahmet Korasli evde yokken eve gelen çete üyeleri yasli kadini etkisiz hale getirdikten sonra kolundaki 6 altin bilezigi alarak kaçti. Çete üyeleri kaçarken altin bileziklerden ikisini evin içinde düsürdü.
2 BILEZIK IÇIN 2 GÜN SONRA TEKRAR GELDILER
Gasp çetesi evde düsürdükleri iki bilezigi almak için yasli çiftin evine 2 gün sonra yine geldi. Çete üyeleri eve girmeden önce evde baskalarinin olup olmadigini ögrenmek için bir süre kesif ve izleme yapti. Daha sonra evde yasli çiftten baska kimsenin olmadigini anlayan çete üyeleri evin kapisini çaldi. Kapiyi açan yasli çiftin üzerine atlayarak etkisiz hale getiren gasp çetesinin üyeleri düsürdükleri iki altin bilezigi de yasli kadinin kolundan alarak kaçti. Polis, yasli çiftin verdigi eskal dogrultusunda çalismasini derinlestirdi. Bir süre sonra sahislarin kimliklerini belirleyen polis, çete üyelerini takibe basladi.
Çetenin 16 yasindaki üyelerinden F.U. adli kiz, önceden para karsiligi evlerini temizledigi yasli bir çiftin bulundugunu çete üyelerine söyledi. Bunun üzerine ise koyulan çete üyeleri evin etrafinda kesif yaparak gözetlemeye basladi. Sivil polisler tarafindan takip edildiklerinden habersiz çete üyeleri, gasp için yasli çiftin evine girmeye hazirlanirken polis ekipleri tarafindan kiskivrak yakalandi.
Çete üyelerinin evlerinde ve gösterdikleri yerde arama yapan ekipler, yasli çiftten gasp edilen iki altin bilezik ile iki biçak, iki sopa, 8 cep telefonu ve 19 adet patlamamis tabanca mermisi ele geçirdi.
Emniyet Müdürlügünde ifadeleri tamamlanan 2'si kadin 8 çete üyesi polisin genis güvenlik tedbirleri arasinda adliyeye çikarildi. Mahkemeye çikartilan çete üyelerinden Burhan D. serbest birakilirken, 7 kisi tutuklanarak Karaman M Tipi Cezaevine gönderildi.
Bu arada kadinlar hariç diger çete üyelerinin hirsizliktan sabikalarinin bulundugu ögrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284