Yedi Renk Kültür Festivaline Karaman’da Katiliyor

Antalya Karamanlilar Dernegi, Turizmin baskenti Antalya’da Karaman`i tanitma çabasini sürdürüyor.

Yedi Renk Kültür Festivaline Karaman’da Katiliyor

Antalya Karamanlilar Dernegi, Antalya Muratpasa Belediyesi' nin 26 Temmuz - 10 Agustos tarihleri arasinda düzenleyecegi "Yedi Renk Kültür Festivali" ne Karaman adina katilacak.
Dernege danisman koordinatör olarak destegini sürdüren Orhan Yüksel, “Öncelikle Karaman Yerel ve Mülki yönetim birimleriyle, Karamanli Sanayici ve Is Adamlarimizin destekleri oraninda Karaman'i turizm kenti Antalya da en iyi sekilde tanitmaya çalisacaklarini ve konuyla ilgili ekteki yaziyi Karaman'da tüm kurumlara yolladiklarini, Karaman medyasi araciligi ile taleplerini tüm Karamanli hemserilerine iletmek istediklerini belirtti.


ANTALYA KARAMANLILAR DERNEGI
www.antalyakaramandernegi.com mail: antder @ antalyakaramandernegi.com / [email protected]
Yesiltepe Mahallesi 2675. sokak no: 16-2 Kepez/ANTALYA Tel: 0544 746 03 40

=========================================================================================================

 

Konu: Festival katilimi Tarih: 03.07.2013

Sayi : 2013.7 / 03

Sayin...................................

Antalya da yasayan hemsehrilerimiz arasinda dayanismayi saglamak, olanaklarimiz ölçüsünde Karaman’i ilçe, belde ve köyleri ile birlikte Antalya da tanitmak amaçlariyla Mayis 2013 de kurulan “ ANTALYA KARAMANLILAR DERNEGI” miz, Antalya da yasayan hemseriler ile iletisim saglamaya ve güç birligi olusturmaya devam etmektedir.
Antalya Büyüksehir Belediyesi ile ilçelerden Muratpasa, Konyaalti ve Kepez Belediyeleri Antalya da faaliyet gösteren “Hemsehri Dernekleri” ve diger Sivil Toplum Kuruluslari ile is birligine özel önem vermekte, uygun tarihlerde isteyen tüm dernek ve STK’ larin katildigi festival vb. etkinlikler düzenlemektedirler.

Bu kapsamda Muratpasa Belediyesi’ nin 26 Temmuz – 10 Agustos 1013 tarihleri arasinda düzenleyecegi “YEDI RENK KÜLTÜR FESTIVALI” ne dernegimiz de davet edilmistir. Dernek yöneticilerimiz festival ile ilgili Belediyenin ön hazirlik toplantilarina katilmis ve Ilimizi temsilen, festivale istirak etme karari alinmistir. Muratpasa Belediyesi kent meydaninda düzenlenecek festival’in stantlari Belediye tarafindan hazirlanarak Illerinin alfabetik sirasina göre katilimci derneklere ücretsiz olarak tahsis edilecektir. Dernekler bu stantlarda kentlerine ait her türden yöresel ürünlerini, hemsehrileri olan yazar ve sairlerinin kitaplarini, dernek yarari da gözeterek satabileceklerdir. Bu yollarla kentlerini festival ziyaretçilerine sosyal, kültürel ve ekonomik yönleriyle, çok yönlü olarak tanitabileceklerdir. Her cografi bölge için bir veya iki aksam sahne tahsisi yapilarak O bölge Illerinin yöresel müzik söleni olarak degerlendirilecektir. Festival alanina konacak dev ekranda katilimci derneklerin verecekleri, illerine ait görseller sürekli olarak gösterilerek ziyaretçilere tanitilacaktir.
Dernegimiz de, ülkemizde Turizmin Baskenti konumunda olan dünya kenti Antalya da, Karadag dan Taskale’ye, Ermenek’ten Ayranciya , Basyayla’dan Kazimkarabekir’e , Sariveliler’e kadar öncelikle Turizme hitap eden dogal ve tarihi özellikleri olmak üzere, Ilimizde ekonomik deger yaratan marka firmalarimizi ürünleri ile tanitabilmeyi hedeflemektedir. Bu hedef de Antalya da faaliyet gösteren “ANTALYA ERMENEKLILER DERNEGI” miz ile birlikte hareket edilmekte, iki dernegin standi birlestirilerek daha genis hacimde hizmet üretilmesi düsünülmektedir.

Festival süresince derneklerimiz standina kuracagimiz projeksiyon sistemi ile Ilimiz görsel olarak da ziyaretçilere tanitilacaktir. Ilimizde faaliyet gösteren resmi ve özel kuruluslara ait tanitim amaçli kitap, dergi, brosür vb. materyaller de dernek standimizdan ziyaretçilere dagitilacaktir.

Her gün 13 – 15 bin yerli ve yabanci ziyaretçinin gezmesi beklenen Muratpasa Belediyesi Yedi Renk Kültür Festivali’nde ve devaminda diger Belediyelerin düzenleyecegi benzeri festival ve etkinliklerde, Karaman’i öncelikle kültürü, Turizm ve Ekonomik potansiyeli ile çok yönlü olarak tanitabilmeyi amaçliyoruz.
Derneklerimizin ekonomik olanaklari dikkate alindiginda konuyla ilgili olarak, basta Yerel ve Mülki yönetim birimlerimiz olmak üzere; Karaman Ili, ilçeleri, belde ve köylerinde faaliyet gösteren Sanayici ve Is Adamlarimizin, Ticaret ve Sanayi Odasi mensuplarimizin, Ticaret Borsasi, Esnaflar Odasi vb. kisi ve kuruluslarimizin destegine ihtiyaç duyulmaktadir. Bu nedenle size ulasan yazimiz konuyla ilgilerini düsündügümüz basta Belediye Baskanliklarimiz olmak üzere diger kisi ve kuruluslara da ayri, ayri postayla veya elektronik ortamda gönderilmistir. Muratpasa belediyesi katilimci Derneklerin temsil ettigi Il veya Ilçe Belediye Baskanlari geldigi taktirde açilis günü protokole dahil edip agirliyacaktir.
Ayni organizasyonu paylasacak diger iller arasinda Karaman’imizin hak ettigi etkinligi ve tanitimi saglayabilmesi için kurumunuzun hangi konularda katki sunup destek olabilecegi hususu ile birlikte, yapici önerilerinizi 15 Temmuz 2013 pazartesi aksamina kadar dernegimiz adreslerine bildirilmesi, diger ayrintilar konusunda 0532 325 76 54 nolu telefondan, dernegimiz Danisman Koordinatörü Mak.Müh.Orhan YÜKSEL ile görüsülmesi hususlarinda geregini saygi ile iletir, Ilimiz adina desteklerinizi bekleriz.
Vedat ÖKSÜZ

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284